İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Sorumlusu Metin ÖNDE basın toplantısı düzenledi. << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 25 Ocak 2014, 12:22
Tarih Son Güncelleme: 25 Ocak 2014, 12:22
Editör MUSTAFA ATAV

Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Sorumlusu Metin ÖNDE basın toplantısı düzenledi.

.............................................

Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Temsilciliği 24.01.2014 Cuma günü Saat 14.00'de Çay Mahallesi Osman Gazi Caddesi No 10/2 adresindeki binasında Basın Toplantısı gerçekleştirdi.

Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Sorumlusu Metin ÖNDE ile Şube Başkanı Çakır VARAN ve Medya mensuplarının katıldığı toplantıda Bölge Sorumlusu Metin ÖNDE, Sendikacılık konusunda değerlendirmelerde ve açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bölge Sorumlusu Metin ÖNDE yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

"DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI,

Türk İşçi Hareketi zor bir dönemden geçiyor

Kabul edelim ki, engebelerle dolu olan bu yolda, emekçilere, çalışanlara yol gösterecek, onları insanca çalışma ve insanca yaşama hedefiyle buluşturacak en önemli güç; sendikalardır.

Dolayısıyla sendikaların; çalışanların, işçilerin, emekçilerin mutluluğunu, huzurunu sağlamak gibi temel bir görevi vardır. Bu görevin yerine getirilmesi için, sendikalar, emekten ve emekçiden yana olmak zorundadır. Sendikal sorumluğun özü budur.

15 Temmuz 2013 tarihinde başlayan ve 22 gün sürerek 5 Ağustos 2013 tarihinde, katılanların iradesi, istekleri ve taleplerini hiçe sayarak, işçilerin yaşam ve çalışma koşullarına, sorunlarına, sıkıntılarına cevap vermeyen bir sözleşme ile sonuçlanan grev, İSDEMİR ÇALIŞANLARI için bir anlamda 'ayna' olmuştur.

Sendikaların boy aynasına bakan İSDEMİR ÇALIŞANLARI, TÜRK METAL SENDİKASI ile ÇELİK-İŞ SENDİKASI arasındaki büyük farkı görmüştür.

İşte İSDEMİR ÇALIŞANLARI,

Sendikal anlayış ve hizmetler konusundaki aradaki bu derin farkı gördüğü için, bugüne kadar içinde bulunduğu sorunlara bir çözüm getirmeyen sendikanın ve yöneticilerinin ne kadar ?küçük' olduğuna ve giderek ?küçülmeye' devam ettiğine bir kez de aynadaki görüntüler ile şahit olduğu için,Bundan sonraki sendikal yoluna,'TÜRK METAL İLE DEVAM ETME' kararını vermiştir.

İSDEMİR ÇALIŞANLARININ, TÜRK METAL'DE ÖRGÜTLENME kararını vermesi ve sendikal tercihini TÜRK METAL'den yana yapması sonucunda, işçileri bir ?sömürü kitlesi' olarak gören Çelik-İş yöneticilerinde panik havası yaratmış ve bugüne kadar İSDEMİR ÇALIŞANLARINA, sendikal hizmet vermek yerine işçilere, ?SENDİKAL ANLAMDA ZULÜM EDEN' ÇELİK-İŞ yöneticileri, şimdi çareyi yeni hilelere, yeni yalanlara ve yanlışlara başvurmakta bulmuştur. İşte 15 Ocak 2013 tarihinde, İSDEMİR çalışanlarına ?Demokrasiyi getireceğiz' diyerek yapılan delege seçimleri, bu hilenin, bu yalanın birinci adımıdır. Bu delege seçimleri, ne zaman yapılacağı belli olmayan bir şube genel kurulu için değil, İSDEMİR ÇALIŞANLARININ, O ? ihanet sözleşmesine' olan tepkilerini durdurmak ve yok etmek içindir. Herkes şunu iyi bilsin ki, delege seçimlerinde İSDEMİR ÇALIŞANLARININ önüne konulan o sandıklardan demokrasi değil, İSDEMİR İŞÇİLERİNİ bugün yaşadıklarından daha derin ve telafisi asla mümkün olmayacak ?acılar' çıkacaktır. İSDEMİR İŞÇİLERİNİN TEK GÜNDEMİ VARDIR, O DA İHANET SÖZLEŞMESİNİ İMZALAYANLARI CEZALANDIRMAK, TÜRK METAL ÇATISI ALTINDA HAK VE ÇIKAR MÜCADELESİNİ VERMEK İÇİN TÜRK METAL'DE ÖRGÜTLENMEKTİR?

BİZİM GÜNDEMİMİZ, BUDUR.

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI,

Bizler, biliyoruz ki 22 gün süren grev sırasında, işçilerin emeğine, hakkına ve davasına sahip çıkanlar, İSDEMİR ÇALIŞANLARININ yanı sıra, gazetesiyle, radyosuyla, televizyonuyla İskenderun'daki yerel basındır. Ne acıdır ki, Çelik-İş Sendikası, İskenderun'daki yerel basın kadar, İSDEMİR ÇALIŞANLARINA ve bu hak davasına sahip çıkmamıştır.

İskenderun Yerel Basını, İSDEMİR İŞÇİLERİNİN çektiği acıların, yaşadığı sıkıntıların ve uğradığı büyük haksızlığın, mecbur ve mahkûm edildiği o ?ihanet sözleşmesinin' en yakın şahididir. İSDEMİR ÇALIŞANLARI olarak, bugüne kadar greve verdikleri destek nedeniyle Çelik-İş Sendikası'ndan bir ?teşekkür' sözü duymayan İskenderun Yerel Basınına, grev sonundaki vahim tabloyu bir kenara koyarak, grev boyunca verdikleri destek için, içten duygularla teşekkür ediyoruz.

Bu çerçevede bugüne kadar her zaman ve her yerde İSDEMİR ÇALIŞANLARININ yanında olan, İskenderun Yerel Basını'nın, bundan sonra da başlatmış olduğu bu ? Kurtuluş Mücadelesinde' İSDEMİR İŞÇİLERİNİN yanında olacağına inanıyoruz.

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI,

İsdemir'e bugüne kadar, emek adına emekçiler adına yeni bir şeyler getirmeyen ve kazandırmayan Çelik-İş Sendikası, bu aczini gözlerden kaçırmak ve İSDEMİR ÇALIŞANLARININ dikkatlerini başka yöne çevirmek için yeni bir yalan rüzgarı estirmektedir.

Bu delege seçimler hakkında ?Demokrasi Şöleni' diyerek, İSDEMİR ÇALIŞANLARINI kandıracaklarını ve aldatacaklarını zannedenler şunu unutmasın ki, bu seçimler bir demokrasi şöleni değil, bir demokrasi tabutudur? İşçilerin iradesine ipotek koymak için sandık sandık dolaşan Çelik-İş Yöneticileri, sıkılmadan her sandık önünde gülerek pozlar vermiş, ama o sinsi gülmelerin aslında ?kara bir mizah' olduğunu anlayamamışlardır? O seçimlerle, sendika içi demokrasi ,tabuta konmuştur.

Delege olmak isteyenlerin, çeşitli vaatlerle delege olması engellenmiş, bu yolla demokrasi tabutuna bir çivi daha çakılmıştır.

Çelik-İş Yönetimi, delege seçimlerini kendi kontrolünde yapmak için, üniteleri başmühendisliklere bölmüş ve ?kendi güdümünde' bir delege yapısının yolunu açarak, çalışanların iradesini hiçe saymıştır. Delege seçimleri, demokrasi şöleni değil, demokrasi bölenidir?

Bu seçimlerle, demokrasi parçalara ayrılmış, dilim dilim doğranmış, Çelik-İş Yönetiminin kursağından, bağırsağına kadar uzanan kirli bir yolculuğa çıkarılmıştır.

Biz, bu seçimlerin, İSDEMİR İŞÇİLERİNİN ihanet sözleşmesine karşı gösterdiği haklı tepkilerin yok edilmesi için sahneye konmuş bir oyun olduğu görüşümüzü tekrarlıyoruz?

İSDEMİR ÇALIŞANLARI olarak bu oyuna gelmeyeceğimizi söylüyoruz?

BİZ, İSDEMİR ÇALIŞANLARI OLARAK, KENDİMİZE YENİ BİR YOL ÇİZDİK?

BU YOLDA YOLUMUZA TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK VE EN GÜÇLÜ SENDİKASI İLE DEVAM EDECEĞİZ..

KARARIMIZ NETTİR VE KESİNDİR?

BU YOLDAN DA DÖNMEYECEĞİZ?

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI,

Siyasetçiler ile sendikacıların kulvarları farklıdır.

Siyasetçi iktidar mücadelesi verir, sendikacılar ise emeğin, emekçinin ve ekmeğin mücadelesini verir.

Dolayısıyla sendikacıların siyaset ile, siyasetçilerin de sendikacılar ile ilişkileri mesafeli olmalıdır.

Gerek İskenderun'da, gerekse civar bölgelerde, üzerinde ?siyasetçi' etiketi olan insanların, özellikle konuşmalarına ve ilişkilerine dikkat etmelerinde fayda vardır.

Siyasetçilerin, kendilerini ?taraf' olarak görmeleri ve göstermeleri, siyasi hedeflerine ulaşmalarında bir risk olabilir.

Bu nedenle, İSDEMİR ÇALIŞANLARININ tercihlerini etkileyecek söylemlerden uzak durmaları ve kendilerini ?büyük vebal' altına sokacak girişimlerden ve açıklamalardan uzak durmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatarak, hepinize saygılar sunuyoruz? "



<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi