İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
HATSU GECE GÜNDÜZ VATANDAŞIN HİZMETİNDE << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 25 Haziran 2014, 19:43
Tarih Son Güncelleme: 25 Haziran 2014, 19:43
Editör MUSTAFA ATAV

HATSU GECE GÜNDÜZ VATANDAŞIN HİZMETİNDE

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü(HATSU), kuruluşunu kısa sürede tamamlayarak sorunları çözmeye başladı.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından Hataylılara hizmet edecek kadroları kurmak için harekete geçen HATSU'da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki eski İl Özel İdaresi binasında hizmet vermeye başlayan HATSU, kuruluşuna başlanan günden bu yana yaptığı hizmetlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

HATSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Hatay'ın dört bir tarafındaki mahallelerin sorunları ile birebir ilgilenildiğinin altı çizildi. Antakya ilçesine bağlı bazı mahallelerde görülen su soruna da değinilen açılamada, "Su sorununu giderecek su kuyuları en geç 4 ay içerisinde faaliyete girecek. Bu süre içerisinde var olan kuyulardaki su pompaları güçlendirilecek" denildi.

İçme suyu ihtiyacını Harbiye bölgesinden gelen su ile karşılayan mahallelerin içme suyu hatlarında bakım onarım çalışmalarına başlandığını hatırlatan Genel Müdürlük, kendi kendine yetecek suyu olmasına rağmen Belen ilçesinin içme suyu hatlarındaki çatlaklardan dolayı ilçede su sıkıntısı yaşandığının altını çizerek benzer durumda olan bir kaç ilçede de onarım çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Altınözü'nün Tepehan, Yayladağı'nın Gözlekçiler, Samandağ'ının Koyunoğlu, Reyhanlı'nın Alakuzu mahallelerindeki pompalama sistemlerinin HATSU tarafından devir alındığında arızalı olduğu belirtilirken tüm arızaların HATSU tarafından giderildiği kaydedildi.

Birçok mahallede tahrip edilerek kullanılamaz hale getirilmiş olan içme suyu kuyularına ait elektrik panolarının da hızla yenilendiğini kaydeden HATSU, bu çalışmalar neticesinde Hataylılar için en elzem sorun olan su sorununda büyük ölçüde çözüleceğini müjdeledi.

Belen'e Bakras mıntıkasından su taşıtan bütün terfi istasyonlarının bakımlarının yapıldığına dikkat çeken açıklamada, Bakras'tan gelen suyu Belen'e ileten mevut isale hattının yanına 3 kilometre ilave isale hattı döşemesine başlanıldığı belirtilerek döşenmesine devam eden isale hattından Belen'e önümüzdeki hafta içinde su verilmeye başlanacağı bildirildi.

Kırıkhan'da mevcut su kuyularından 4 tanesinin mahkeme kararı ile kapatıldığının altını çizen HATSU, Kırıkhan halkının mağdur edilmemesi için var olan diğer kuyuların pompalarının büyütüldüğünü ve Kırkhan'daki içme suyu şebekesinin bakım onarım çalışmalarının da aralıksız sürdürüldüğünü açıkladı.

Altınözü ilçesine bağlı bazı mahallelerle ilgili ortak içme suyu şebekesi planlandığını bildiren Genel Müdürlük, böylece birçok mahallenin içme suyu kontrolünün tek merkezden sorunsuz bir şekilde yönetileceğini bildirdi.

Genel Müdürlük ayrıca ilçe ve belde belediyelerinden devralınan Hassa İçme suyu Tesisi İnşaatı, Yeditepe İçme suyu İsale Hattı Deplase İnşaatı, Hassa Kanalizasyon Tesisi İnşaatı, Samandağ Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı, Karaali Kanalizasyon Tesisi İnşaatı, Erzin Kanalizasyon Şebekesi ve Yağmur Suyu Drenaj, Kumlu Kanalizasyon Tesisi İnşaatı, Ekinci Kanalizasyon Tesisi İnşaatı, Dörtyol Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı, Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi ve Kollektör Hattı İnşaatı, Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı, Belen Kanalizasyon Tesisi İnşaatı ve Denizciler ?Bekbele Müşterek Kolektör Hattı - Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatlarının da HATSU'nun görevlendirdiği kontrol mühendislerince takip edildiğini açıkladı.

Kapatılan belde belediyelerinin iller bankasına olan borçları ile ilçelerde su ve kanalizasyon işlerinin yürütüldüğü ihalelerin toplam borçlarının HATSU Genel Müdürlüğüne devredildiğini ifade eden Genel Müdürlük, bu borçların toplamının 480 Milyon TL olduğunu açıkladı.

HATSU, en son Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. ve TEDAŞ'tan HATSU'ya 104 Milyon 362 Bin 646 TL elektrik faturası gönderildiği ve bu borcun ayrıntılarının HATSU görevlileri tarafından araştırıldığı bildirildi.

HATSU ayrıca Aslantaş Barajı'ndan İskenderun'un bazı mahallelerine içme suyu sağlayacak olan projenin içme suyu arıtma tesisi bölümünün tamamlanmaya yaklaştığını hatırlatarak, barajdan sağlanacak suyun yaklaşık 1 Milyon kişiye yeteceğini baz aldıklarını ve buradan gelecek suyun gerektiğinde Belen, Kırıkhan ve Antakya'da bile kullanmaya yetecek düzeyde olduğunu müjdeledi.

Asi nehri ile ilgili çalışmaların daha önce de açıklandığı üzere sürdürüldüğünün altını çizen HATSU, nehre ve nehri besleyen derelere akan kanalizasyon hatlarının kapatıldığını, bu sayede Asi nehrindeki pis kokunun son bulduğunu bildirdi.

Su faturalandırma işlemlerine Antakya'da başlandığını belirten Genel Müdürlük, çok kısa bir sürede Hatay genelindeki su faturalandırma işlemlerine başlanılacağını ve seçim sürecinde faturalandırılmayan su ücretlerinin de hem taksitle, hem de ton farkı alınmadan yani vatandaş mağdur edilmeden tahsil edileceğini açıkladı.

HATSU ayrıca, gerek telefonlar ile gerekse de sosyal medya yoluyla bildirilen şikayetlerin anında çözüme ulaştırıldığını ifade ederek bu güne kadar gece gündüz demeden vatandaşların yanında olan tüm ekiplerinin bundan sonra da Hataylıların hizmetinde olacağını bildirdi.

HATSU Genel Müdürlüğü'nün kısa sürede imza attığı başarılı çalışmalarla ilgili bir açıklamada bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş ise bölge ve siyasi parti ayrımı gözetmeksizin Hatay'ın tamamına eşit mesafede hizmet veren ve Hataylıların sorunlarına anında çözümler üreten HATSU'nun tüm ilçelerdeki teşkilatlanma yapısını tamamlamasının ardından vatandaşı hiçbir konuda mağdur etmeyeceğini belirterek, Hatay'a hizmet için çıktıkları bu yolda, Hataylıların destekleri ile tüm sorunların çözüm bulacağını ifade etti.


<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi