İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
Belediye Başkanı Seyfi Dingil Yeni İskenderun Projelerini anlattı << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 14 Temmuz 2014, 00:47
Tarih Son Güncelleme: 14 Temmuz 2014, 00:47
Editör MUSTAFA ATAV

Belediye Başkanı Seyfi Dingil Yeni İskenderun Projelerini anlattı

Belediye Başkanı Seyfi Dingil Yeni İskenderun Projelerini anlattı



İskenderun Belediye başkanı Seyfi Dingil, 12 Temmuz 2014 Cumartesi günü Saat 11:00'de Belediye binasında Meclis Üyeleri ve personeli ile Medya Mensuplarıyla birlikte bir araya gelerek "Yeni İskenderun" Projeleri ile ilgili basın toplantısı yaptı.

Toplantıda Projelerini slayt şeklinde sunumlarla anlatan Belediye başkanı Seyfi Dingil, Yeni İskenderun döneminin başladığını belirterek değişimlerle ile ilgili bilgiler verdi.

İskenderun Logosunun Yeni İskenderun'a Layık, kenti ifade eden logo çalışmalarının sürdüğünü, ödüllü logo yarışmasının yapılacağını ve yarışmada kazanan logonun kullanılacağını söyleyerek "büyük düşüneceğiz, büyük hayaller kuracağız, küçük hesapların peşinden koşmayacağız, Marka kent olmak istiyorsak kafa yapımızı değiştireceğiz" dedi.

Başkan Dingil, Feyezan Kanalı için, kentsel dönüşüm projesinin devreye girdiğini, kanalın temizlik ve hijyenik olması açısından orman bakanlığının projesi olduğunu ve feyezan kanalının problem olmaktan çıkacağını söyledi.

Karayolları parkı projesi hakkında; İskenderun'un beton yığınları arasında yeşil alan kalmış 55 dönümlük tek bir parçası olduğunu 6 mahallenin tam ortasında olan karayollarına yeni bir yaşam alanı oluşturulacağını açıklayarak, 55 dönümlük bu alana sadece yürüyüş yolu, Anfi Tiyatro, Kuru Havuz, Spor Tesisleri, Piknik yapma yerleri, Ahşap yollar, Kermes yerleri olacağı ve Babilin Asma bahçeleri gibi 6 kapısı olacağını söyleyen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Büyük İskender Müzesi Projesi kapsamında, "Kaymakamlık binasını Büyük İskender Müzesi yapıyoruz, Kaymakamlık binasını da eski adliye binasına Hükümet Konağı olarak yerleştiriyoruz" dedi.

Sahil Projesinde, sahilin 6 kilometrelik yeniden aktivite soysal alan olması hususundaki çalışmaların da bu yeri aynı karayolları gibi aynı perspektif ve aynı bakışla yeni bir sahil yolu yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belediye binasında sunumlu anlatımlarına şöyle devam etti: "Kentsel dönüşüm projesi İskenderun'un kaderini değiştirecek Numune Mahallesi, Gürsel Mahallesi, Meydan Mahallesi, Modern Evlerde çöplük diye bilinen 77 hektar 770 dönüm bakanlar kurulundan çıktı. Kredisi çıktı. Çevre bakanlığıyla birlikte son safhaya gelindi. Bakanlık ihalesini yapacak. Buraya uzmanları yollayacak. Ramazandan sonra başlayacağız. Meydan Mahallesinde oturup Belediye Çevre Bakanlığı Uzmanlarla birlikte vatandaşla pazarlığa oturacağız. Evinin değer tesbiti yapılacak, bu insanlar mağdur edilmeyecek, hakkı 1 se 1.5 verilecek. Bunların kentsel projesi 18 ay 20 ay kaç aysa bakanlığın vermiş olduğu limitte bunlara kira bedeli ödenecek. Bunlarla el sıkılacak. Bunlarla gönül birliği içerisinde gülerek eğlenerek halay çekerek, çay mahallesindeki gibi değil arkadaşlar, zorla yıkılıp enkaz bedeli verilip 2 bin Lira, 3 bin Lira verip sokağa atmayacağız. Bu insanlarla anlaşacağız. Bu insanları çağdaş, modern bir yapıya kavuşturacağız." "Toki Projesi; Gültepe'den tam tepeden zeytinlik olan yerden 500 dönüm arkadaşlar. İkinci derecede sit alanıydı. Sağ olsun Bakanım Valim üçüncü derecede sit alanına çevirdiler inşaat yapabilelim diye. Prosüdürler bitmek üzere 2 ay içerisinde 4500 tane konut için kazma küreğe başlıyoruz. Hiç bir şeyi kalmadı. Talepleri de biz İskenderun belediyesi olarak alacağız. TOKİ almayacak."şeklinde konuştu.

Rehberlik Araştırma Merkezi Projesi, Down Sendromlu Engelli Kafe Projesi, Üstün yetenekli çocuklar için kolej desteği projesi, Kanatlı Caddesi Projesi, 112 Acil Projesi, Taksi Durakları Projesi, Muhtarlık binaları Projesi, Merkez Camii projesi, Fayton Turları projesi, Düğün Salonu Projesi ile mahallere düğün salonu yapılması gibi çok sayıda projeler hakkında da açıklamalarda bulunan başkan Seyfi Dingil "57 yıl aradan sonra İskenderun halkı iktidarı seçti, Halkımız bu tercihinin karşılığını görecektir" dedi.


<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi