İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt : “İskenderun Belediyesi’nde sorunlar bir türlü bitmek bilmedi ve bu gidişle de bitmeyecek” << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 29 Nisan 2015, 04:17
Tarih Son Güncelleme: 29 Nisan 2015, 04:17
Editör MUSTAFA ATAV

MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt : “İskenderun Belediyesi’nde sorunlar bir türlü bitmek bilmedi ve bu gidişle de bitmeyecek”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun İlçe Teşkilatı ve Belediye Meclis Grubu 28 Nisan 2015 Salı günü Saat:09:30’da Şandır Yörük Çadır’da Kahvaltılı basın toplantısı düzenleyerek çalışmalarıyla ilgili bilgilerini basın mensupları ile paylaştı.

Düzenlenen Değerlendirme toplantısında İlk konuşmayı MHP İskenderun ilçe başkanı Turan Bozkurt yaparak, “Yerel yönetim seçimlerinin üzerinden 12 ay geçti. Bu güne kadar İskenderun halkı hiç bir iyi hizmet almadı. Bugüne kadar gelmiş geçmiş en basiretsiz ve hizmet dışı bir yönetim işbaşında. İskenderun’a yazık oluyor. Hiç kimse İskenderun halkını boş vaatlerle kandırmasın. İskenderun Belediyesi’nde sorunlar bir türlü bitmek bilmedi ve bu gidişle de bitmeyecek” şeklinde ifadelerde bulundu.

Bozkurt, “İskenderun Belediyesinin yapacağı bütün olumlu işlerden meclis üyeleri ile birlikte her zaman İskenderun halkına yararlı olan şeylere destek vereceğiz, İskenderun halkına yararlı olmayan hiçbir şeyi kabul etmiyoruz ve bunun altına da imza koymayacağız“ dedi ve konuşma yapmak için sözü Grup Başkan vekili Emir Selim Yazar’a verdi.

Söz alan Grup Başkan vekili Emir Selim Yazar İskenderun Belediyesi MHP meclis değerlendirme açıklamasında şunları söyledi:

“Değerli basın mensupları öncelikle hepiniz hoş geldiniz. 29 Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana 1 yıldan fazla bir süreyi geride bıraktık. Bu zaman zarfında Milliyetçi Hareket Partisi İskenderun Teşkilatı ve Belediye Meclis Üyeleri olarak belediye meclisinde grubumuzun çalışmaları ile ilgili olarak bir değerlendirme toplantısı yapmayı ve bunları sizlerle paylaşmayı uygun bulduk. Bütün bunları özetleyecek olursak;

Mayıs 2014 meclis oturumunda, Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil, şehrimizin içinden geçen otobandan, sebze Haline ve Çankaya Mezarlığına yol bağlantıları yapımı için 20 Milyon TL, Dumlupınar ve Mustafa Kemal Mahallesi'nde ayrı ayrı olmak üzere toplam 2adet semt pazarı yapımı için 15 Milyon TL, Denizciler ve Bekbele Mahallesinde çok amaçlı salon yapımı için 5 Milyon TL olmak üzere toplam 40 Milyon TL, iller bankasından borçlanma yetkisi almıştır. Yine Mayıs oturumunda Feyezan Kanalı çevre düzenlemesi yapılması, kanal etrafındaki yolların genişletilmesi ve aydınlatılması, aynı zamanda ağaçlandırılması, oturum alanlarının oluşturulması ve kamulaştırma için 15 Milyon TL değerinde gayri menkul satış yetkisini yine meclis oy çokluğu ile almıştır.

Haziran 2014 meclis oturumunda; mülkiyeti belediyemize ait 64 adet gayrimenkul taşınmazın satışı için encümen yetki almıştır. Bu madde ile ilgili, MHP grubu olarak bu satışın geliri ile nereye ve nasıl bir harcama yapılacağı konusunda kamuoyu ve bizler yeterince aydınlatılamadığımız için grup kararı olarak ret oyu kullandık.

Temmuz 2014 meclis oturumunda Teknopark Hatay A.Ş. şirketine belediyemiz % 5 hisse alarak ortak olmuştur.

Ekim 2014 meclis oturumunda MHP grubu adına Meclis üyemiz Sayın Osman Çolak belediyemize ait hurdalar ile ilgili ve yine belediyemize ait sahildeki gazinolar ve doğrudan temin alımları ile ilgili yazılı soru önergesi vermiştir.

Kasım 2014 tarihli meclis oturumunda MHP grubu adına Meclis üyemiz Diş Hekimi Emir Selim Yazar, Belediyemize ait hurdaların akıbeti ile ilgili meclis araştırma komisyonu kurulması hususunda yazılı önerge vermiş, önerge kabul edilmiş ve bu komisyonda görev almıştır.

Aralık 2014 meclis oturumunda, 153 No'lu plan tadili meclis kararında Belediye Başkanı Sayın Seyfi Dingil'in, meclis kürsüsünden İskenderun kamuoyuna verdiği şu söz üzerine "Karayollarına tahsis edilmek üzere 16 adet lojman ve 1 adet idari bina karşılığında 55 dönümlük karayollarına ait arazinin İskenderun Belediyesi'ne kent parkı yapılmak üzere tahsis edileceği" sözlerinden dolayı MHP grubu olarak olumlu oy kullanılmıştır.

Yine Aralık 2014 tarihli meclis oturumunda, Ağustos 2014 ve Kasım 2014 oturumlarında geri çekilen 151 No'lu uzlaşma talebi meclis kararından önce, Belediye Başkanı'nın Meclis kürsüsünden İskenderun kamuoyuna açıkladığı ve sözünü verdiği "Sarıseki Meslek Yüksek okulu inşaatının yüklenici firma ile uzlaşılarak kalan eksikliklerinin, Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından tamamlanıp İskenderun'a yeni bir fakülte kazandırılacağı, hatta bunun da İskenderun Teknik Üniversitesi kurulması yönünde bir kazanım olacağını beyan etmesinden dolayı MHP Grubu olarak olumlu oy kullanılmıştır." Yeri gelmişken İskenderun Teknik Üniversitesi'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz ve şimdi bu gayretin Sarıseki Meslek Yüksek Okulu'nun da bölgeye kazandırılması yönünde gösterileceğini temenni etmekteyiz.

Şubat 2015 tarihli meclis oturumunda MHP grup başkan vekilimiz Sayın Muhittin Kara, evsiz ve yolda kalanlara barınma ve yardım konusunda meclis kararı alınması ile ilgili sözlü önerge vermiştir.

Mart 2015 meclis oturumunda İskenderun Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı "Engelliler Hizmet Birimi" kurulmasına dair MHP grubu olarak yazılı önerge verilmiş, oy birliği ile gündeme alınmış ve yine oy birliği ile bu oturumda kabul edilmiştir.

Nisan 2015 meclis oturumunda MHP Grubu olarak, "Meclis Oturumlarının İnternet Ortamında Canlı olarak yayınlanmasına" dair önerge verilmiş oy birliği ile gündeme alınmış ve plan bütçe komisyonuna havale edilmiştir.

Bir dönem, Lunapark alanı olarak kullanılan yerin, Merkez Cami alanı olarak değerlendirilmesi önergesini ilk olarak MHP grubu son oturumda da, CHP grubu meclis gündemine getirmiştir. Her iki grubun bu önergesi ret edilmiştir.

Yine Nisan 2015 oturumunda bütçe denetim komisyonu raporu AKP grubunun sayısal üstünlükleri nedeniyle okunmadığı halde okundu kabul edilmiştir. Bu raporla ilgili edinilen bilgiler şu şekildedir. 31 Mart 2014 öncesi belediyemizin borcu 272 Milyon TL'dir. Hatay Büyük Şehir Belediyesi kurulduktan sonra Büyükşehir belediyesine yapılan devirler ile son denetim raporu verilerine göre ilçe belediyemizin borcu 31 Aralık 2014 itibari ile 98 Milyon TL'ye gerilemiştir. Yine aynı sebepten İskenderun Belediyesi'nin 2013 yılı aylık gelir ortalaması 10 Milyon TL iken 2014 yılı aylık gelir ortalaması 7 Milyon TL'ye düşmüştür.

2014 yılı içinde yapılan harcamalardan bahsetmek gerekirse, belediye araçlarının bakımına yaklaşık 1 Milyon TL, Ofis malzemelerine 150 bin TL. Yemek parası olarak 814 bin TL. Afiş ücretlerine 210 bin TL. Kırtasiye giderlerine 200 bin TL. harcama yapılmış ve bunlar doğrudan temin yolu ile gerçekleştirilmiştir. Son meclis oturumunda AKP Belediye Meclis Üyesi Bülent Özer "Hatasız kul olmaz! Ufak tefek ayrıntılara takılmayın, hatalarımızdan ders çıkaracağız, doğrudan teminlerde azalma olacak" şeklinde açıklamalar yaparak bir nevi doğrudan teminlerle alakalı harcamalarda yapılan yanlışlıkları kabullenmiş oldu.

Doğrudan temin, 4734 sayılı yasanın 4. maddesinde "bu kanunda belirtilen hallerde ihtiyaçların, idare tarafından davet edilen isteklilerle teknik şartların ve fiyatın görüşülerek doğrudan temin edildiği usul." olarak tanımlanmıştır. Kanun koyucunun buradaki amacı ve kanun tasarısında yer alan hükümet gerekçesinde ise "özellikle kağıt, kırtasiye, elektrik malzemeleri gibi küçük ölçekli günlük ihtiyaçların karşılanması ile küçük bakım onarım işlerinin yaptırılmasında kolaylık sağlamak üzere ihale yetkilisince görevlendirilecek kişiler tarafından piyasada fiyat araştırması yapılarak temin yöntemi benimsenmiştir." denilmek suretiyle kanunun ve doğrudan temin yönteminin ihdas ediliş amacı açıklanmıştır. Bu kanunun gerekçesi ve kamu ihale kurumu yönetmeliğinde belirtilen hususlar dikkate alınmadan doğrudan temin yapılmış olduğu görülmektedir.

Doğrudan temin yolu ile yapılan alımlarda yeterince fiyat araştırması yapılmadığı bazı alımların alınan ürünlerin değerinin çok üstünde olduğu görülmüş, bu yöntem ile yapılmış mal ve hizmet alımlarının bir kısmının gerçekleşmediği kanaatine varıldığı ve yapılan teminlerin belediyenin öncelikli hizmet sıralamasına dikkat edilmediği görülmüştür. Doğrudan temin yolu ile yapılan alımlarda piyasa araştırması yapılırken teklif veren firmaların ortaklık yapısına dikkat edilmemiştir.

Doğrudan temin yolu ile yapılan alımların üst limiti 31.03.2014 tarihinden önce 14700 TL +KDV iken bu tarihten sonra 47700 TL +KDV olmuştur.

Hurdaların akıbeti ile ilgili meclis araştırma komisyonu raporu mecliste okunmuştur. Bu rapora MHP ve CHP meclis komisyon üyeleri muhalefet şerhi düşmüştür. Bu raporlarla ilgili önemli husus encümen üyelerinin 30 Eylül 2014 tarihli encümen yazısı ile ilgili bilgilerine başvurulmamış ve hurdalar için o gün gittikleri garajın durumuna istinaden bilgilerinin paylaşılmamış olmasıdır. Ayrıca 28 Kasım 2014 Cuma günü yerel basında yer alan haberler ile ilgili açıklamalar yapılmamıştır.

Bu açıklamalardan sonra şehrimizin son bir yıllık genel durumunu da belirtmemiz gerekirse, İskenderun temel belediyecilik hizmetleri olan, yol, kaldırım, asfaltlama, ulaşım ve trafik, çöp toplama ve temizlik gibi hizmetler de ciddi aksamalar olmuştur. Ayrıca su arıtma tesisini seçimlerden birkaç ay sonra tamamlanacağı ve devreye alınacağı söylenmesine rağmen bu konuyla ilgili bir gelişme olmamıştır. Seçim öncesi verilen vaatler, hedeflenen projeler mesela dev akvaryum projesi, su sporları merkezi, sahil şeridine sosyal aktivite alanları, deniz uçağı ve feribot seferleri, 2 adet yeni belediye düğün salonu, semt spor sahaları, hafif raylı sistem, teleferik,alt ve üst geçit projeleri, feyezan kanalı ıslah çalışması, güvercin adası, büyük İskender müzesi (Kaymakamlık yerine), Sarıseki Plajı projesi, kongre ve fuar merkezi gibi projelerin gerçekleşmesini İskenderun kamuoyu heyecanla beklemektedir.

İskenderun halkı Büyükşehir, Küçükşehir çekişmesi değil doğru ve dürüst hizmet beklemektedir. Belediye imkanlarının hesapsız kullanılması ahlaken ve vicdanen doğru değildir. Bizler MHP ilçe yönetimi ve belediye meclis grubu olarak milli ve manevi değerler ışığında, modern ve şeffaf belediyecilik anlayışı ile İskenderun halkının menfaatine olacak her hizmete destek vermeye, aksi durumlarda da eleştirilerimizi yapmaya ve kamuoyunu aydınlatmaya devam edeceğiz.”



<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi