İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
İskenderun Gençlik Merkezi Yaz Kursları başladı. << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 14 Haziran 2015, 14:57
Tarih Son Güncelleme: 14 Haziran 2015, 14:57
Editör MUSTAFA ATAV

İskenderun Gençlik Merkezi Yaz Kursları başladı.

İskenderun Gençlik Merkezi Yaz Kurslarından (7-29) yaş üye olan herkes ücretsiz olarak faydalanabilecek

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İskenderun Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ahmet Keskin, 10 Haziran 2015 Çarşamba günü Saat 10:00’da merkezleri bünyesinde verilen kurslarla ilgili olarak basın mensuplarına bilgiler verdi.

İskenderun Gençlik Merkezi olarak Ramazan ayı boyunca her gün verilecek olan Kur'an-I Kerim,değerler eğitimi ve Osmanlı Türkçesi 9-18 Yaş bayan-erkek derslerinin yanında, yaz süresi boyunca da ücretsiz kursların devam edeceği yönünde bilgiler verildiği toplantıda İskenderun Gençlik Merkezinde 15 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında Resim (7-29Yaş), İngilizce (9-24Yaş), Karete (7-29Yaş), Gitar(7-29Yaş), Bağlama (7-29Yaş), Satranç (9-15Yaş), Basketbol (7-12Yaş), Tiyatro (15-29Yaş), Bilgisayar (15-29 Yaş), Jimnastik, Halk oyunları(7-29 Yaş), Matematik (11-16 Yaş), Down sendromlu üyeler için Resim, Müzik ve spor kursları, Engeliler Spor gibi yaz kurslarının verileceği belirtildi.

Piri Reis Mahallesi Kanal Boyundaki kendi binasında basın mensuplarına bilgiler veren İskenderun Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ahmet Keskin yaz kursları ve İskenderun Gençlik Merkeziyle ilgili anlatımlarda bulunarak şöyle konuştu:

“Öncelikle, bu nazik davetimizi kırmayıp bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederim. Sizlerle geçen sene de biz bir araya gelmiştik. Sağ olsun katılanlar olmuştu. Yine kalabalık bir basın camiamızda bulunmaktan gerçekten büyük bir mutluluk duyuyoruz, ben ve ekip arkadaşları olarak. Gençlik merkezlerimiz bir yıl 2012 yılında kuruldu son bir yıldır da kendi asıl binamıza geçtik ve bu süre zarfında da elimizden geldiğince İskenderun gençliğine mümkün olduğunca ulaşmaya çalıştık. Bir yıl boyunca 83 tane sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer aldık. Bu 83 sosyal sorumluluk projesi içerisinde çok ciddi çalışmalarımızın yanında olması gereken her vatandaşın yapması gereken çalışmaların içerisinde de elimizden geldiğince yer almaya çalıştık. Büyük yaptığımız projelerimiz oldu, küçük proje diye adlandıracağımız ama gençlerimizin ilgisini çekecek projelerimiz oldu. 83 sosyal sorumluluk projesi haricinde gençlerimize çeşitli geziler, kamplar, piknikler, turnuvalar gibi yaptığımız 36 tane çalışmamız oldu. Bunlar bir yıl içerisinde bir gençlik merkezinin yapabileceği üst sınırlar diyebilirim yani biz kapasitemizin gayet üstünde çalıştığımıza inanıyoruz ve güzel faaliyetler yaptığımıza inanıyoruz. Bu anlamda da basından gerçekten her zaman çok büyük bir destekler gördük. Yaptığımız faaliyetleri gençlere ve halkımıza en rahat ulaştırmanın yolu sizlerdiniz ve sizlerde bize hep destek oldunuz, gençlik merkezi olarak hep yanımızda oldunuz. O yüzden sizlere gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Şimdi önümüzde bir yaz dönemimiz var bizler bu 365 günü ya faaliyetlerle ya çalışmalarla ya kurslarla hep gençlerin hizmetinde olmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yaz kurslarında 3000’e ulaşmış durumda şuan da sayımız. Bu 3000 öğrencinin 3000 tane gencin haricinde yeni gençlere de kapımız açık olduğunu söylemek istiyoruz, onlarında bizimle birlikte olmalarını istiyoruz.

Yaz kurslarımız çok yoğun bir şekilde geçecek, bildiğiniz gibi ramazan ayı haziranın ikinci haftası itibari ile başlayacak. Ramazan ayıyla ilgili bir çalışmamız oldu ve de tamamen yazı kapsayan bir çalışmamız oldu. Gençlik merkezi olarak en önemli dikkat ettiğimiz şeylerden bir tanesi evet normal sosyal, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetlerde elimizden geldiğince yer alıyoruz ama gençlerimize unutulmaya yüz tutmuş sanatlar unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları gibi birçok çalışmada da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizde yaz kurslarımızı iki bölüm halinde kurduk. Birincisi Ramazan ayı boyunca düzenleyeceğimiz yaz kursları programları, içerisinde değerler eğitimin, sosyal sofra adabının kişilik değerlerinin, insanlara büyüklere karşı sevginin saygının ne olduğunun işlendiği değerler eğitimi derslerimiz olacak. Bu derse gerçekten çok önem veriyoruz, değerler eğitimi çalışmamız haftanın 5 günü. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seans halinde yapılacak. Aynı zamanda Kur-an’ı Kerim kursları veriyoruz, Osmanlı Türkçesi kursları veriyoruz ve bu ramazan ayı boyunca devam edecek, ramazan ayının bitimiyle birlikte bu kurslarımız sona erecek. Bunun haricinde birde sosyal, kültürel, sanatsal çalışmalarımız olacak, şuan müzik branşında 6 farklı kategoride faaliyetlerimiz olacak; Gitar, bağlama, ney istenildiği takdirde bateri. Tabi ki bu kursları söylerken biz hiçbir gencimizi kısıtlamaya tutmuyoruz imkanlarımız el verdiği sürece gençlerden talep geldiği sürece farklı farklı sanat dallarında da veya başka istedikleri bir dallarda da kurslar açabiliyoruz. Sadece bizden gençlerimizin bu konuyu talep etmesi gerekiyor bizde bunla ilgili elimizden gelen imkanları sağlıyoruz.

Şuan mevcut müzik kurslarımız gitar, bağlama, ney, Türk halk müziği, Türk müziği engellilerde ritim ve perküsyon olmak üzere 6 branştalar. Bunun haricinde resimde yağlı boya, kara kalem, yakma tekniği gibi çalışmalarımız var. Bunun haricinde yine spor branşlarında basketbol, jimnastik, karate çalışmalarımız hala hazırda devam ediyor ve yaz kurslarımızda da olacak kurslarımız olacak bu çalışmadan. Başka söyleyeceğim kurslar, işte İngilizce, Fransızca gibi Almanca gibi birçok yabancı dil kurslarımızdan istenildiği takdirde hangisine katılmak istiyorsa bu faaliyetlere katılabiliyor. Bir gencimiz birden fazla kurstan yararlanabiliyor, bunun için özellikle altını çizerek belirtmek istiyorum, herhangi bir kursumuzda en ufacık bir ücret dahi, bir katılım payı dahi alınmamaktadır. Yani buraya 7 yaşında üye olan veya 29 yaşına kadar yaşı bitene kadar üye olan herkes buradan ücretsiz olarak bu faaliyetlerimizden faydalanabilecekler. Sadece gelip ücretsiz olarak üyeliklerini tamamlayacaklar, burada istediğimiz evrakları bize teslim edecekler ve bu faaliyetlerden faydalanabilecekler. Gençler açısından gerçekten çok yararlı merkezler haline geldi şuan Türkiye’de 205 tane var bu 205 tane gençlik merkezlerinden bir tanesi de biziz. Aynı dönem içerisinde şuan gençlik kamplarımız, gezilerimizi bitirdik geçtiğimiz haftalarda Tarsus’a bir 4 otobüslük İskenderun’dan çocuklarımızla gençlerimizle birlikte bir gezi düzenledik ve şimdi gençlik kampları çalışmalarımız başladı. Gençlik kamplarımızda bugün itibari ile sonuçları açıklandı, yaklaşık olarak sadece İskenderun’dan 700’ün üzerinde genç bu gençlik kamplarından faydalanacaklar ve müracaatları yapmış durumdalar, müracaatlarımız kapanmış durumda Türkiye’nin değişik yerlerinde deniz kampı ve yaz kampı olarak gençlik kamplarına göndereceğiz, bu kamplarda da yine gençlerimiz bir hafta boyunca tamamen gençlik spor bakanlığı tarafından ücretleri karşılanarak bu faaliyetlerden faydalanabilecekler. Benim şuan için söyleyeceklerim bu kadar” dedi ve basın mensuplarının sorularına da açıklamalarda bulundu.

Toplantı sonrası İskenderun Gençlik Merkezi Müdür Vekili Ahmet Keskin, basın mensuplarına “Merkezimizde Sen Varsın” isimli merkezi tanıtan bir kitap, Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” isimli kitabı ile Türk Bayraklı tişört armağan ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti.



<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EĞİTİM

‘WE ARE BETTER WİTH STEAM’ KAPSAMINDA AVRUPALI ÖĞRENCİLER EXPO’DA

‘WE ARE BETTER WİTH STEAM’ KAPSAMINDA AVRUPALI ÖĞRENCİLER EXPO’DA ‘WE ARE BETTER WİTH STEAM’ KAPSAMINDA AVRUPALI ÖĞRENCİLER EXPO’DA

BİLİM MERKEZİ’NDEN TUBİTAK 4004 PROJESİNE LOJİSTİK DESTEK

BİLİM MERKEZİ’NDEN TUBİTAK 4004 PROJESİNE LOJİSTİK DESTEK BİLİM MERKEZİ’NDEN TUBİTAK 4004 PROJESİNE LOJİSTİK DESTEK

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi