İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundu. << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 04 Mart 2016, 09:15
Tarih Son Güncelleme: 04 Mart 2016, 09:15
Editör MUSTAFA ATAV

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’ın ilçelerine yapılan yatırımları anlattı. Savaş, İskenderun ve Payas’ta yapılan yeni kavşakların adlarını halkoyu ile belirleyeceklerini söyledi.

03 Mart 2016 Perşembe günü İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) binasında Kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Başkan Lütfü Savaş, çalışmalar ve projelerle ilgili bilgiler de verdi.

"HATAY TÜRKİYE’NİN EN GÜVENLİ KENTLERİNDEN BİRİ"

Hatay hakkında bazı çevrelerde olumsuz imaj yaratılmak istendiğini ifade eden Savaş, sanatçı Hadise’nin İskenderun’da verdiği konser sonrası basına ‘’ben gittim, rahat rahat konser verdim. Hatay güvenli bir kent’’ demesinin önemli olduğunu belirtti. Savaş, “Hatay güvenilmeyen kent diye yalan yanlış bilgilerle dedikodu yapıyorlar. Hatay her zaman söylediğim gibi en az Ankara, İstanbul ve İzmir kadar güvenli bir yer. İsteyen herkesi bekliyoruz.”dedi.

"BİZİ BİRLEŞTİREN EN BÜYÜK UNSUR AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ"

Çeşitli konularda görüşlerini, yapılanları ve projeleri açıklayan Savaş, özetle şu bilgileri verdi: * ”Benim derdim hizmet. 5 yıl boyunca çalışırım, seçimler geldiğinde diğer pehlivanlarla birlikte güreşirim. Kazanırım ya da kaybederim. Halkın takdiridir.”

* ”Hatay’ın imajını pozitif hale getirmek ve böyle tutmak için çalışıyoruz. Uluslararası birçok fuara katıldık ve katılacağız. Buralarda ilimizi tüm özellikleriyle anlatıyor ve yatırımcıları davet ediyoruz. Bu konuda bitmeyen bir çaba içinde olacağız. Örneğin, Antakya’da uluslararası bir zincirin devamı olarak yapılan büyük otelin altında dev bir mozaik taban var. Yeryüzünde olmayan bir durum. Bunun da tanıtımı önemli. Fuarlarda insanlar prestij satıyor, biz de yapıyoruz. Ne kadar yatırımcı çekebilirsek o kadar faydalı olur. Çünkü, fuarla dünya pazarlarıdır"

* ”Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bitki ve hayvan türlerine de sahibiz. Örneğin dağ ceylanları için özel projelerimiz var. Hatay’da bulunan bin civarında çiçekten 52 tanesi sadece Hatay’a özgü. Bir botanik park yapacağız"

* ”İskenderun ve Payas da yaptığımız çok katlı kavşakların adlarını halkoyu ile belirleyeceğiz. Bunun için merkezi noktalara oy sandıkları koyduk. 1 ay sonra en çok oy alan 5 ismi açıklayacak ve arasından birini isim olarak belirleyeceğiz"

* ”Güzelyayla’ya teleferik projemiz olacak. 7-8 ay içinde buna başlayacağız"

* ”Bizi bağlayan en büyük unsur Ay-Yıldızlı bayrağımız. Bunun dışında hiçbir siyasi görüş ön planda olamaz. Ben yakamda daima ay yıldızı taşırım."

* ”Pac meydanı çok katlı üstgeçidi okullar kapandıktan sonra başlayacak ve yaklaşık 120 günde tamamlayacağız.”

* ”İçme suyu konusu. Halkımızın Yüzde 70’i 20-50 TL yüzde 90 ı 70 TL’nin altında su parası ödüyor. Su paralarının düşürülmesi için uğraşıyoruz. Üniversiteden rapor istedik. Yapılan analizde işyerleri için 6 TL, evler için 2.55 TL fiyat çıkarıldı. Ortalamaya vurunca 2.55 TL’yi geçmiyor. Türkiye genelinde 30 Büyükşehirden 27.sıradayız. Bizden ucuz 3 yer var. Yine de işyeri fiyatlarını Meclise getireceğim, samimilerse düşürürler.”

* ”Bugüne kadar hiç anket yaptırmadım. Halkın nabzını biliyorum. Sürekli aralarındayım”

* ”İskenderun bölgesinde Üniversitenin kurulmasını sağlayanlardan biri de benim.”

* ”Benim amacım Hatay’daki birliğin beraberliğin devamını sağlamak ve güçlendirmek"

* ”İskenderun Bölgemizde önemli projeleri uygulamayı sürdüreceğiz. Pac meydanından sonra Tayfur Sökmek kavşağına uygulama yapacağız"

* ”İskenderun da büyük bir spor kompleksi eksikliği var. Antakya’da Türkiye nin 2. Büyük kompleksini yaptık. İskenderun’a benzerini yapacağız. Hem İskenderun hem Arsuz bölgesi yararlanacak. Spor kompleksi+Yaşam alanları v.s. olacak. Arsuz yolunda anayol üzerinde 154 dönüm arazide kurulacak. Bu yıl başlayacağız. Buraya basın mensupları için de bir yer yaparız"

* ”Bu yıl 1500 km. asfalt, 11 tane köprü yaptık. Yayladağı içme suyu şebekesi başladı, Altınözü’nde devam ediyor içme suyu. Altınözü’nün 17 köyüne su gitti. Hassa Merkezi bitti. Kırıkhan merkez bitti. Erzin içme suyu ve arıtma tesisi ihalesine çıktık. İskenderun’un kalan içme suyu ihalesine çıkıyoruz. Belen’in içme suyu şebekesini yapıyoruz. Kırıkhan, Reyhanlı’da içme suyu ihalelerimiz var. İller Bankası Genel Müdürünü çok sıkıştırıyorum. Hatay’ın, diğer Büyükşehirler arasında açık ara önde olduğunu söyledi. Geçen yıl Karayollarından sonra yatırımda 2.sıradayız 118 milyon TL ile. Bu yıl da altyapıya 220 milyon TL yatırıyoruz.”

* ”Büyükşehir Meclisinde muhalefetin tamamı bu yatırımlara ret oyu verdi. Bütçemi de onaylamadılar. Biz bunları acil eylem planı çerçevesinde yapıyoruz."

* ”İstanbul, Ankara, Bursa,İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Adana, Mersin illeri dahil hiçbir ilde bu kadar büyük alt yapı çalışması yok. İnceleyin.”

* ”Ekonomiye ülke çapında 7.sırada katkımız olurken 52.sırada hizmet alıyoruz.”

Sohbet toplantısının tamamlanmasından sonra İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık, Hatay Büyükşehir Başkanı Lütfü Savaş’a bir teşekkür plaketi sundu ve basın mensuplarıyla birlikte anı fotoğrafı çekildiler.



<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ CHP'nin Hatay Büyükşehir Aday adaylarının her birisi...

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi