İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
HATAY BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ MİKROKREDİ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 08 Mart 2016, 16:46
Tarih Son Güncelleme: 08 Mart 2016, 16:46
Editör MUSTAFA ATAV

HATAY BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ MİKROKREDİ PROJESİ HAYATA GEÇİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin (HBB) katkıları ile Hatay Kent Konseyi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde yürüttüğü “Mikrokredi Projesi” kapsamında gebe inek (düve) teslim belgesi sahiplerine teslim edildi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın büyük önem verdiği ve hemşehrilerine ekonomik destek sağlayacak olan düve teslim belgesi törenine, Başkan Savaş’ın eşi Doç. Dr. Nazan Savaş, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Meclis Üyesi Çiğdem Şahinoğulları, Hatay Kent Konseyi Başkanı Nevide Kimyon, Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emine Pehlivan, teslim belgesini almak üzere Subaşı Mahalle sakinlerinden Nebiha Doğan ve Sinem Gül katılım gösterdi.

KİMYON: KADININ TOPLUMDAKİ YERİ VE İSTİHDAMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE HAYAT BULUYOR

Kadının toplumdaki önemi ve istihdamdaki yeri ile ilgili bilgiler paylaşan Kimyon, “Bu proje ile kırsal alanda yaşayan ihtiyaç sahibi kadınlarımıza kendi üretimlerini sağlamaları ve onlara bir geçim kaynağı olması amacıyla böyle bir proje başlattık. Bu süre içerisinde bizlere desteklerini esirgemeyen Başkan Savaş’a teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

PEHLİVAN: PROJENİN AMACI, KIRSALDA YAŞAYAN KADINLARA DESTEK VE ÜLKE ÜRETİMİNE KATKIDA BULUNMAK

Düveler hakkında bilgi veren Pehlivan, “Öncelikle HBB personeli ve Subaşı Mahalle Muhtarımız sayesinde ihtiyaç sahibi kadınlara ulaştık. İhtiyaç sahibi hanımlar, proje kapsamında kendilerine teslim edilecek ve yakında yavru sahibi olacak düvelerden, hem hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayabilecek hem de ülke üretimine katkı sağlamak. Teslim edilen düveden doğacak yavru dişi olursa HBB tarafından tüm masrafları karşılanarak büyütülüp ihtiyaç sahibi başka bir kadına teslim edilecek. Projeyi bu şekilde devam ettirerek gelenekselleşmesini hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

BAŞKAN SAVAŞ: KADINLARIMIZ NE KADAR GÜÇLÜ İSE TOPLUM DA O KADAR GÜÇLÜDÜR

Gerçekleşen teslim töreninde Dünya Kadınlar Günü’nü yeniden kutlayan Başkan Savaş, “Bu güzel projenin asıl mimarları Nevide ve Emine Başkanlarımız. Bizler bu özel günde bu hayırlı projeye destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Verilen bu emanetler sizlerin çocukları gibi olacak. Onlara iyi bakın, çünkü yavrularını başkaları ile paylaşacağız. Bu anlamlı proje inşallah Hatay’ın tüm ilçelerinde de yapılacak duruma gelir. Kadınlarımız ne kadar güçlü ise toplum da o kadar güçlüdür. Umuyoruz ki bundan sonra kadınlar ile ilgili haberlerde duyduğumuz içimizi burkan olaylara şahit olmayız. Kadınlarımıza zarar gelmez” şeklinde konuşarak güzel temennilerde bulundu.

Konuşmaların ardından Doç. Dr. Nazan Savaş, Çiğdem Şahinoğulları, Nevide Kimyon ve Esra Pehlivan, ihtiyaç sahibi kadınlara düve teslim belgelerini takdim ettiler.


<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi