CHP'li Şahutoğlu Karayılanlılarla Buluştu?


Açıklama: Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu ile ekibi 2015 genel seçimleri propaganda çalışmaları kapsamında, daha önce belde olan Karayılan Mahallesi'ndeki Partililerle bir araya geldi.
Kategori: SİYASET
Eklenme Tarihi: 25 Aralık 2014
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 14:51
Site: İskenderun ATAV Gazetesi
URL: http://www.atavgazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=259


Karayılan'da 40 yılı aşkın süredir Cumhuriyet Halk Partisine gönül vermiş daha önce iki dönem belde Teşkilatı Başkanlığı yapmış Durmuş Güldan, Türkiye'deki gelişen şartlara göre dağınıklık yaşadıklarına işaret ederek "Burada da epeydir dağınıktık. Tabi nedenleri çok, yeteri kadar çoğunlukta değiliz, ha bire parçalanmanın bir gereği yok. Burada ayrı düşünebilir, ayrılıklarımız olabilir ama biz isteriz ki tüm aday adayları arkadaşlarımızı Karayılan'da misafir edelim, kendilerini tanıtsınlar, biz onları tanıyalım, onlar bizi tanısın, sorunlarımızı dile getirelim. Nasıl bir başarı elde edeceksek, hep birlikte edelim. Elbette ki herkesin şahsi olarak gönlünde mutlaka birileri vardır. Ama biz herkese eşit mesafedeyiz. Şimdi bir birlikteliği sağladık. Siz bizim buraya gelen dördüncü aday adayısınız. Biz istiyoruz ki Büyükşehir Belediye Başkanı da, meclis üyeleri de gelsin ayını şeyleri konuşalım. Nasıl bir yol izleyecek sek hep birlikte karar verelim. Yani bir yanlışa tek bir kişi ortak olmayalım veya bir doğruya tek kişi ortak olmayalım. Bir karar alacaksak; yanlış doğru hep beraber alalım, yanlış yapmamaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

Seçim çalışmalarına erken başladıklarını ifade eden CHP Hatay Milletvekili aday adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu da Temmuz ayından itibaren start verdiklerini, Hatay'ın her tarafını karış karış gezip, sivil toplum kuruluşları ile parti tabanıyla bir araya geldiklerini söyledi. Cumhuriyet Halk Partili olarak ortak gayretlerinin başarı olduğunun altını çizen Dr. Şahutoğlu "Odaklanacağımız yegâne nokta iktidar olmaktır. Bunu başarabilmenin tek yolu da gönlünde kim yatıyor, kimi destekliyor olursa olsun o bizim partimizin üyesi, elemanı, bir neferidir ona sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur "dedi.

Seçim çalışmasında aday adaylık sürecinde herkesin birlikteliği bozacak, ayrıştırmaya neden olacak söylemlerden uzak durmaları gerektiğine vurgu yapan CHP'li Dr. Şahutoğlu "Yarın hepimiz bir araya gelecek, 10 aday belirlenecek Hatay'da ve bu on adayın arkasında hepimiz durmak durumundayız. Ben geçen seçimde onuncu sıra adayıydım. Pozisyon itibariyle seçilme şansım olmamasına rağmen ama Cumhuriyet Halk Partisinin Hatay'da bir milletvekili daha fazla çıkarabilmesi adına ilk sıradaki arkadaşlarımın eforuyla, iştahı ve heyecanıyla çalışmalara son ana kadar aktif olarak katıldım" diye konuştu.

"?PARTİNİN DÜZ ÜYESİ OLMAYI YEĞLERİM"

Kendilerinin bu partide bir yere gelme kaygısıyla hareket etmediğini de sözlerine ekleyen CHP'li Dr. Şahutoğlu şunları söyledi: "Bu partinin iktidarı ve güçlü pozisyona gelmesi için hareket etme zorunluluğumuz var. Zayıf bir Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili olmaktansa, güçlü, iktidarda olan bir Cumhuriyet Halk Partisinin düz üyesi olmayı yeğlerim. Temel hedef noktamız tabanımıza, kentimize ve ülkemize hizmet etmek. Hizmet edebilmenin yegane temeli de güçten geçer. Eğer güçlü değil, İktidar değilseniz, etkinlik alanında söz sahibi olabilecek konum ve pozisyonda değilseniz sizin milletvekili olmanız da hiçbir şey ifade etmez. Hiçbir aday adayı arkadaşımızı rakip görmüyorum. Böyle bir lükse sahip değiliz. Çünkü yarın bir onlarla omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Ülkenin içinde bulunduğu durum bizim birlik ve beraberliğimizi perçinlememiz gerektiğini zorunlu halde tutuyor."

HATAY HALKI ÇOK GÜZEL BİR SINAV VERDİ

Son üç yıldır Hatay üzerinde kirli oyunların oynandığına da dikkat çeken CHP'li aday adayı Dr. Şahutoğlu "Hatay farklı kültürlerin, dillerin, dinlerin, ırkların bir arada; Türkiye'de değil Dünyaya örnek teşkil edecek boyutta barış hoşgörü ikliminde yaşanılan bir kent. Bu birlikteliğimizi, barış ve kardeşliğimizi zedeleyici bir takım prokatif eylemler oldu. Cilvegözü ve Reyhanlı'daki patlamalarda bir sürü insanımızı kaybettik. Son zamanlarda farklı pozisyonlarda özgürlük ve demokrasi çığlığı atan gençlerimizi Armutlu'da, Antakya'da kaybettik. Şehit oldular ama bütün bu olayların akabinde Hatay'da birlik ve beraberliğimizi devam ettirme noktasında Hatay halkı çok güzel bir sınav verdi" diye sözlerini tamamladı.