Av.Hakan Mazman CHP'den Hatay Milletvekili aday adayı


Açıklama: Bölgemiz Avukatlarından Hakan Mazman CHP'den Hatay Milletvekili aday adaylığını açıkladı.
Kategori: SİYASET
Eklenme Tarihi: 06 Şubat 2015
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 22:22
Site: İskenderun ATAV Gazetesi
URL: http://www.atavgazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=270


Av.Hakan Mazman'ın Arsuz ilçesinde CHP'den Hatay Milletvekili aday adaylığını açıkladığı toplantıda Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belediye meclis üyeleri, CHP Arsuz ve İskenderun ilçe başkanları, milletvekili aday adaylarından, Dr. Ender Çolakoğlu, Dr. Riyat Kırmızıoğlu, Ali Mutlu, çok sayıda partili, ve vatandaşlar ile basın mensupları vardı.

Katılımcıların destek verdiği görülen toplantıda CHP milletvekili aday adaylığını açıklayan Av. Hakan Mazman duyurusunu bu şekilde yaptı:

"Sayın ilçe başkanım AV.FAİK ÇEKİN, İskenderun İlçe başkanımız sayın CORC BASUS, Değerli ARSUZ belediye başkanım NAZIM CULHA, Sevgili meclis üyeleri, kıymetli sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcileri,

Partimizin milletvekili aday adayı değerli dostlarım, yoldaşlarım,

Değerli basın emekçileri ve

HATAY' ımızın güzel insanları?.

12 yıllık AKP iktidarının sebep olduğu derin uyku ve rüya halinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu 12 yıllık iktidarında halkın yoksunluğunu fırsata çeviren, halkın inançları üzerinden siyaset yapan ve farklı kültürleri birbirine çatıştırmak üzerine bir politika kuran AKP politikaları artık iflas etmiştir.

Halka çizilen pembe tablolar ve rüyaların sonu gelmiştir. Maalesef Ülkemiz derin bir buhrana, belirsizliğe ve umutsuzluğa gömülmüştür.

"YURTTA BARIŞ CİHANDA BARIŞ" ilkesini kendine rehber edinmiş olan bir devlet; "ÜLKEDE KAVGA DÜNYADA KAVGA" sözü ile yönetilir olmuştur. Komşularımızla sıfır sorundan sırf sorun noktasına gelinmiştir. Tüm dünya kamuoyu önünde SURİYE'DE açık bir MEZHEP savaşı körüklenmiş ve bu savaşın lojistik üssü TÜRKİYE yapılmıştır.

AKP iktidarı her söyleminde DEMOKRASİ, KARDEŞLİK VE BİRLİK naraları atmış fakat bunu her söylediği gün demokrasiden biraz daha uzaklaşılmış kardeşlik yerine düşmanlık körüklemiş ve birbirimize düşmemizden medet umulur hale gelmiştir.

AKP çözüm süreci adı altında çözümsüzlük yaratmış halkları birbirine düşürmüştür.

Çözüm ve kardeşlik projesi diyen AKP iktidarı ROBOSKİDE 34 kardeşimizin ölümüne neden olmuştur.

ALEVİ açılımı ve kardeşlik derken, ilimizde MEZHEP savaşını körüklemek adına REYHANLI'DA 57 masum insanımızın ölümüne neden olmuştur.

İşçi hakları, emekçi ve işçilerin sorunları derken SOMADA kendi sermaye lobisi ile birlikte 301 emekçimizin ölümüne neden olmuştur.

Bu nedenle; Artık bu günden itibaren çökmüş iflas etmiş tüm AKP söylemlerinin halkın nazarında bittiğini gösterme, insiyatif alma ve iktidarı sahiplenerek ülke insanın derdine derman olma zamanı gelmiştir.

Değerli partili dostlarım üzerinde yaşadığımız topraklar benim ?'dünyanın kalbi dediğim'' topraklardır. ilimiz HATAY, ANADOLU'daki en eski yerleşim bölgelerdendir. 40.000 yıl önce dahi yerleşim bölgesi olduğu bilinen coğrafyamızda, tarih boyunca HATAY, ticaretin, bilimin, kültürün ve sanatın merkezi olmuştur.Aynen günümüzde olduğu gibi bir çok kültür, ve etnik yapı burada yan yana yaşamıştır. HATAY: türk, kürt, arap, Çerkez, Sünni, alevi, Hıristiyan, Yahudi, ermeni ve bir çok farklı kültürün kardeşçe yaşadığı nadide bir şehir olmuştur ve böyle olmaya da devam edecektir. Kimsenin bu dokuyu bozmasına izin vermedik vermeyeceğiz de.

Sevgili dostlarım

-Biz, kadim ve destansı bir tarihi olan bu topraklarda büyük usta NAZIM HİKMET RAN'IN.

Yaşamak birer birer ve hep beraber

İpekli bir kumaş dokur gibi

Hep bir ağızdan sevinçli bir destan okur gibi

YAŞAMAK?.dizelerini var etmek istiyoruz.

-Biz bu topraklarda;

Gel, ne olursan ol yine gel,

İster kafir, ister mecusi,

İster puta tapan ol yine gel,

Bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,

Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...

Şu tertemiz tarlaya sevgiden başka bir tohum ekmeyiz biz...

Gel,ne olursan ol yine gel, diyen MEVLANA'NIN ruhunu tekrar diriltmek istiyoruz.

-Biz bu topraklarda;

DÖNEN DÖNSÜN BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN diyen cesaret simgesi PİR SULTAN ABDALIN yüreğini yeniden var etmek ve sonsuza kadar yaşatmak istiyoruz.

-Biz bu topraklarda;

Dostluklar kurulsun insanlar gülsün

Barış güvercini uçsun Dünya da

Diyen ve diri diri Sivas'ta can veren NESİMİ ÇİMEN'İN ve onun gibi ozanların ve şairlerin katledilmediği bir ülkede yaşamak ve türkülerin deyişlerin halayların, horonların sesinin, çınladığı bir kardeşlik ortamı olsun istiyoruz.

-Biz bu topraklarda; ziyaretine, mescidine, camisine, cem evine, kilisesine, havrasına, ve insana ait tüm mekanlarına aynı sevgi ve aynı saygı ile bakan bir nesil yetiştirmek istiyoruz.

-Biz bu topraklarda mazlumu yoksulu ezileni ve hor görüleni olmayan bir halk olsun istiyoruz.

Değerli yol arkadaşlarım, yürüdüğümüz yol 12 yıllık 20 yıllık bir yol değildir. Yürüdüğümüz yol insanlık tarihi boyunca izini sürdüğümüz bir yoldur. Bu yol, KABİL ile HABİL mevzusun da, öldürülen HABİL' in safının yoludur.

Bu yol, KERBELA'DA başkaları gibi YEZİT' in değil mazlum ve masum HÜSEYİN'İN Safının yoludur.

Bu yol, Dünya devletlerinin ülkemizi paylaşma planlarına karşı "YA İSTİKLAL YA ÖLÜM" diyerek mücadele eden, dahi bir adamın; M.KEMAL ATATÜRK'ÜN safının yoludur.

Bu yol, yaşları büyütülüp asılan gençliği yok yere solan DENİZ'LERİN MAHİR'LERİN ve ARSUZ'UN evladı ALİ AKTAŞ'ların safının yoludur.

Bu yol, MARAŞTA, SİVASTA, ÇORUMDA katledilenlerin safının yoludur.

Bu nedenle sevgili canlar;

Biz, fikirleri uğruna can veren ve ERMENİ olduğu için öldürülen HRANT DİNK'in safındaydık

Biz, ROBOSKİ'de ve REYHANLI'DA can veren kardeşlerimizin Safındaydık.

Biz, GEZİ direnişinde diktatör heveslilerin karşısında halkın ve sesiz yığınların safındaydık.

Biz, partimizin genç evladı ABDULLAH CÖMERT?İN AHMET ATAKAN'IN ve 19 yaşında dövülerek öldürülen ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN safındaydık.

Kısacası; biz, tarih boyunca ezilen, sömürülen, öldürülen, yok sayılan sesi duyulmayan mazlum halkların yanındaydık.

Sevgili dostlarım; Bizler tek gayesi halk ve hak olan, mazlumun derdine derman olmak amacı taşıyan bir davanın neferleriyiz. Bu dava Bayrağı kimin taşıdığı davası değil elden ele geçecek bu bayrağın en tepeye dikilmesi davasıdır.

Sevgili kardeşlerim; bayrağın sağlam ve yerine ulaşması için herkesin omuz omuza birbirine güvenerek yürümesi gerektiğine olan derin inancım bende; Bu amaçla bu yola çıkan hiçbir arkadaşımız ile ayrı düşmeyeceğim, farklı noktalarda olmadığım, ancak; yeni bir sinerji yaratmamız gerektiği fikrini oluşturmuştur.

Bu amaç ve düşünceler çerçevesinde, daha iyi daha güzel ve daha yaşanabilir bir ülke kurmak adına CUMHURİYET HALK PARTİSİ iktidarına ihtiyacımız vardır. Bu iktidarı kurmamızın yegane anahtarı halkın efendisi değil halkın yoldaşı, dostu sırdaşı ve arkadaşı olmaktır.

Bunun da tek yolu, birbirimizi severek, birbirimize danışarak, akılla, bilimle ve omuz omuza yürüyebilmektir. Bu anlamda HZ.ALİ'nin "AKIL EN BÜYÜK ZENGİLLİK, CEHALET EN BÜYÜK FAKİRLİK VE DANIŞMAK EN BÜYÜK YARDIMCIDIR." Sözünü düstur edinecek, AKLI ve BİLİMİ REHBER EDİNİP, CEHALETİ yok ederek ve birbirimize danışarak karanlığı yenebileceğimiz düşüncelerini taşıdığımı belirtmek istiyorum.

Bu nedenle: az önce anlatmaya çalıştığım tüm hususlar ışığında halkımızın daha iyi ve daha güzel günler yaşaması adına üzerimize düşen hiçbir sorumluluktan kaçmadan, hiçbir şahsi kavga içine düşmeden, genel başkanımız ve partimizin başarısı dışında hiçbir gaye taşımadan 2015 genel seçimlerinden HATAY milletvekili aday adayı olduğumu açıklıyor, katılımları ile beni onurlandıran siz sevgili dostlarımıza teşekkür ediyorum.

Sağ olun var olun?.."