CHP Hatay Milletvekili Refik ERYILMAZ REYHANLI DURUŞMASI'nı değerlendirdi.


Açıklama: .İlimiz Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili dava 06 Şubat 2015 Cuma günü Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü
Kategori: GÜNCEL
Eklenme Tarihi: 07 Şubat 2015
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 19:15
Site: İskenderun ATAV Gazetesi
URL: http://www.atavgazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=273


Duruşma sonucu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Hatay Milletvekili Refik ERYILMAZ bir açıklama yaparak şöyle konuştu:

"6 Şubat 2015 Cuma günü saat: 09.30'da Ankara 9. Ağır Ceza Dairesinde görülen dava duruşması Cumhuriyet tarihinin en büyük kanlı terör saldırısı Reyhanlı'da gerçekleşmişti. Bu terör saldırısında 52 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Mahkeme heyetinin davaya dikkatli bir hazırlık içerisinde başlaması avukatların taleplerini dikkate alması alışık olmadığımız bir hassasiyeti hukuk adına, adalet adına son zamanlarda atılmış olumlu bir adım olarak değerlendiriyorum.

Reyhanlı davasında şikayetçi ve şüpheli tarafların avukatları bu kanlı terör saldırısının ortak mağduru olarak tarihte ender rastlanan bir duruşma örneğini gözler önüne sermiştir. Bu terör saldırısında yakından uzaktan kimin parmağı, kimin ihlali ve sorumluluğu varsa mutlaka ortaya çıkartılması ve hesap sorulması, adalete ve hukukun üstünlüğüne olan inancın gereğidir. Hayatını kaybeden insanların kanı yerde kalmamalıdır." şeklinde açıklamalarda bulunan CHP Hatay Milletvekili Refik ERYILMAZ bu davada mağdur vatandaşlarımızın yanında olmaya ve davayı sonuna kadar takip etmeye devam edeceğini ifade ederek duruşmada çıkan sonucun Tutuklu bulunanların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, bir sonraki mahkemenin 8 Mayıs 2015 tarihine ertelendiğini söyledi.