İSKENDERUN’DA OMBUDSMANLIK KONULU KONFERANS VERİLDİ


Açıklama: İskenderun Belediyesinin düzenlemiş olduğu “Yerel Yönetimler ve Ombudsmanlık” konulu panel İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis salonunda gerçekleştirildi.
Kategori: GÜNCEL
Eklenme Tarihi: 13 Mayıs 2016
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 12:51
Site: İskenderun ATAV Gazetesi
URL: http://www.atavgazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=427


Düzenlenen toplantıya İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Kamu Denetçisi Zekeriya Aslan, Kamu Denetçisi Uzmanı Ramazan Aktürk, meclis üyeleri, muhtarlar, kamu kurum kuruluşlarım müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Yılmaz konferansın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutlayarak konferans ile kurumun bilinirliğinin artacağına inandığını söyledi.

Başkan Seyfi Dingil ise belediyeciliğin sadece yol kaldırım yapımından ibaret olmadığını belirterek, ”Düzenlediğimiz konferans ve paneller ile çeşitli konularda uzmanlar eşliğinde kurumların çalışmaları hakkında halkımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu konferans da bunlardan bir tanesi. Kamu Denetçiliği Kurumu Dünya birçok ülkede var. Bizim ülkemizde daha yeni bir kurum. Bu nedenle bu konferansı düzenleyerek halkımızın kurum hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını istedik” dedi. İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ise Kamu Denetçiliği Kurumunun idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve önerilerde bulunmak üzere TBMM’ye bağlı bir kurum olduğunu söyledi. Kamu Denetçisi Zekeriya Aslan ve Ramazan Öztürk yaptıkları konuşmalarda ve sunumlarda kurum hakkında bilgiler verdiler.

Aslan, Ombudsmanlığın, denetim işlevinin yanında uzlaşma pratiğini barındırdığını vurguladı. Hiçbir bürokratik işleme gerek kalmadan idare ve bireyin bir kamu hakemi arabuluculuğunda diyaloga geçebileceğini kaydeden Aslan , “Güçlü devlet karşısında birey, Ombudsmanın aracılığıyla idare ile anlaşma zemini bulma fırsatını yakalamaktadır. İdare-birey ilişkisinde hukukun üstünlüğünün, demokratikleşmenin sağlanması, bireysel hak ve özgürlüklere duyarlı davranılması KDK’nın var oluş gayesidir. İdare insan için vardır. Ombudsman ise, bu amaca hizmet eden bir araçtır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardın Başkan Seyfi Dingil, Aslan ve Aktürk’e plaket takdim etti.