BAŞKAN SAVAŞ, HEMŞEHRİLERİNE ÖZLENEN ESKİ RAMAZANLARI YAŞATACAK


Açıklama: Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, 11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan Ayı’nda, Hatay halkını birbirinden özel etkinliklerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Kategori: GÜNCEL
Eklenme Tarihi: 12 Haziran 2016
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 22:01
Site: İskenderun ATAV Gazetesi
URL: http://www.atavgazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=469


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı ‘Bereket ve Bolluk Ayı’ mübarek Ramazan’da Hatay’ın 15 ilçesinde hemşehrilerine birbirinden zengin sofralar ve eğlenceli etkinlikler sunuyor.

HBB ŞEHİR TİYATROSU’NUN RAMAZAN AYI’NA RENK KATACAK ETKİNLİKLERİ 13 HAZİRAN’DA ALTINÖZÜ’NDE BAŞLAYACAK

HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren HBB Şehir Tiyatrosu, sahneleyeceği geleneksel Ramazan eğlenceleri ile eski Ramazanların tadını yeniden yaşatacak. 13 Haziran Pazartesi günü Altınözü Yenişehir Mahallesi Pazar Caddesi’nde gerçekleştirilecek olan iftar yemeğinin ardından Başkan Savaş Ramazan eğlencelerini hemşehrileriyle yan yana izleyecek.

HATAYLILARA ESKİ RAMAZANLARI HATIRLATACAK ETKİNLİKLER HEYECANLA BEKLENİYOR

Ramazan eğlenceleri programının açılışını davul eşliğinde söylenen maniler ve ilahilerle yapacak olan HBB Şehir Tiyatrosu, ardından Geleneksel Orta Oyunu, Ramazan ayının vazgeçilmezi Hacivat- Karagöz, Köçek, Meddah, Aşuk ile Maşuk, Nasrettin Hoca Fıkraları’ndan oluşan oyun ve Yerel Dilde Seyirlik Oyunu (Kömeç) ile 7'den 70'e Hatay halkına özlenen eski Ramazanların tadını yaşatacak.

ETKİNLİKLER, ANTAKYA ATATÜRK PARKI VE İSKENDERUN ANIT ALANINDA SÜRECEK

HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın organize ettiği etkinlikler, Ramazan ayı boyunca 13 Haziran’dan itibaren Antakya Atatürk Parkı’nda ve İskenderun Anıt Alanı’nda devam edecek. Ramazan programları, yerel sanatçıların konserleri, Hacivat Karagöz gösterileri, HBB Mehter Takımı gösterileri gibi çeşitli etkinlilerle Hatay halkıyla buluşturulacak.

HBB yetkilileri, özlenen ve yâd edilen eski Ramazanları yaşatacak hafızalardan silinmeyecek nitelikli etkinliklere tüm Hatay halkının davetli olduğunu bildirdi.