GÜNDEM YARATAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU


Açıklama: GÜNDEM YARATAN AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Kategori: GÜNCEL
Eklenme Tarihi: 02 Temmuz 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 08:40
Site: İskenderun ATAV Gazetesi
URL: http://www.atavgazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=514


BAŞKAN SAVAŞ, HALK TV'NİN "YEREL GÜNDEM" PROGRAMINDA GÜNDEM BELİRLEYEN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2 Temmuz Cumartesi günü saat 16.00’da Halk TV’de yayınlanan “Yerel Gündem” adlı güncel gelişmelerin ele alındığı programda gündem yaratan açıkamalarda bulundu.

BAŞKAN SAVAŞ: 'DOĞA PARKI' PROJEMİZ İLE DOĞAYA ZARAR VERMEDEN DOĞA HARİKASI BİR HİZMET SUNACAĞIZ

Antakya Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen röportajda, sorunlarını geride bırakan ve insanları huzur içinde yaşayan daha yeşil bir Hatay için yola çıktıklarını ifade eden Başkan Savaş, Hatay'a hizmet yolunda 'Doğa Parkı' adlı proje ile büyük bir çalışmaya imza atacaklarını kaydetti.

Temeli atılan Doğa Parkı Projesi'nin 120 dönümlük bir alanda inşa edileceğini belirten Başkan Savaş, doğaya zarar vermeden hareket ederek adeta doğa harikası bir hizmetin altına imza atmaya hazırlandıklarını vurguladı.

"MARKA KENT OLMA YOLUNDA YILMADAN VE YORULMADAN İLERLİYORUZ"

Ayrıca Hatay'ın modern kentleşme ilkeleriyle hızlı gelişimi, tarihi, estetik ve görsel değerlerinin ön plana çıkması amacıyla çok önemli projelere imza attıklarının da altını çizen Başkan Savaş, marka kent olma yolunda yılmadan ve yorulmadan ilerlediklerini ifade etti.

"DİN, DİL VE IRK AYRIMI YAPMADAN HERKESİN KARDEŞÇE YAŞADIĞI HOŞGÖRÜLÜ BİR KENTİMİZ VAR"

Medeniyetler Beşiği Hatay’ın artık tüm dünyaca bilinen tarihi ve kültürel zenginliğiyle ilgili konulara da açıklık getiren Başkan Savaş, "Hatay, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürel açıdan çok zengin bir şehir. Bu zengin kültürle sevgi, dostluk ve hoşgörü kavramlarını özümsemiş bir şehrimiz var. Din, dil ve ırk ayırımı yapmadan herkesin kardeşçe yaşadığı dünyada örnek alınabilecek özgün bir kent burası. Bu kardeşliğin daim olması için bizler de çok çaba sarf ediyoruz. Amacımız bu kardeşliğin gelecek nesillere de aktarılarak devam etmesi ve dünyaya örnek olmasıdır. Çok şükür Hatay halkı gökkuşağı gibi bütün renkleri ile bir bütün olup birleşebiliyor. Bu da Hatay'ın yani bizlerin en büyük zenginliğidir" dedi.

"RAMAZAN AYI BOYUNCA DÜZENLEDİĞİMİZ ETKİNLİKLERLE HEM GEÇMİŞİMİZİ YAŞATTIK HEM DE BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİRDİK"

Mübarek Ramazan Ayı boyunca maneviyatı yoğun duygularla hemşehrileriyle bir araya gelerek eski Ramazanları aratmayacak birbirinden nitelikli etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Başkan Savaş, "Hatay'ın her ilçesinden Ramazan Ayı boyunca Kardeşlik Sofrası adı altında iftar yemeği düzenleyerek birbirinden nitelikli etkinlikler düzenledik. Eski Ramazanları aratmayacak etkinlikler gerçekleştirerek Hatay halkını bir yandan eğlendirirken bir yandan da birlik ve beraberliğin önemine dikkat çektik. Bu etkinliklerimizin bizlere en büyük katkısı kuşkusuz birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi oldu. Geçmişimizi yaşatmamız adına gerçekleştirdiğimiz iftar yemekleri ve etkinliklerimiz Hatay halkı tarafından yoğun ilgi gördü. Bu da bizleri çok sevindirdi" ifadelerini kullandı.

"BÖLGEDEKİ KAOS ORTAMINDAN EN ÇOK ZARAR GÖREN HATAY'I AYAĞA KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Ortadoğu’da Suriye merkezli olarak yaşanan kaos ortamının Hatay’daki etkilerine ve kente verdiği zararlara da değinen Başkan Savaş, "Suriye'de yaşanan savaş bizleri derinden üzmekte. Hatay bu savaştan en çok etkilenen şehirdir. Suriye'deki çatışmaların bir an önce bitmesini temenni ediyorum. Savaşın bitmesi ile Suriyelilerin de ülkelerine dönerek, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamalarını temenni ediyorum" dedi.

"HATAY, YANSITILANIN AKSİNE GÜVENLİ VE HUZURLU BİR ŞEHİR"

Başkan Savaş, Hatay’ın Ortadoğu’daki kaos ortamından kaynaklı olarak güvensiz bir şehir olduğunun düşünüldüğünü dile getirirken "Suriye’deki iç savaş yüzünden sanki ilimiz savaşın tam ortasındaymış gibi insanlarda bir algı oluşturulmuş. Hatay, toplumsal anlamda renkli mozaiğe sahip her insanın özgür bir şekilde yaşadığı huzurlu, güvenli ve hoşgörülü bir şehir. Günün her saatinde istediğiniz yere çok rahat bir şekilde güven içerisinde gidebilirsiniz" şeklinde konuştu.

"2021 EXPO'YU HATAY'DA 'MEDENİYETLER BAHÇESİ' ADI ALTINDA DÜZENLEMEYE TALİBİZ"

EXPO'yu 'Medeniyetler Bahçesi' temasıyla 2021 yılında Hatay'da düzenlemek istediklerini vurgulayan Başkan Savaş, "Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak EXPO'yu 2021 yılında Hatay'da düzenlemek adına büyük çaba sarf ediyoruz. Hatay'ı birçok mecrada anlatarak 'EXPO 2021 Hatay' kararının alınması için tüm imkanlarımızla adeta seferber olacağız. EXPO, düzenlendiği her şehre büyük kazançlar sağlıyor. Bizler 'Medeniyetler Bahçesi' adında Hatay'ın tarihi zenginliklerini ve medeniyetler şehri olduğunu göstereceğiz. Projelerimizi Valimiz Sn. Ercan Topaca'ya da sunarak onun da fikirlerini almak istiyoruz. Bu süreçte hemşehrilerimizin desteği ve devletimizin de desteği ile bu önemli işi başaracağımıza inanıyorum" dedi.

"MÜZE- İSTASYON PROJEMİZLE HATAY'IN SAHİP OLDUĞU TARİHİ DEĞERLERİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Başkan Savaş, HBB tarafından başlatılacak olan yeni bir ‘Müze-İstasyon Projesi’ ile ortaya çıkarılan eserleri hem koruma altına alacaklarını hem de Hatay’ın sahip olduğu tarihi değerlerin tanıtımına katkı sağlayacaklarını belirtirken, Hatay halkının teleferiğe binmeden Hatay'ın tarihini hissedebileceğini kaydetti.

"TELEFERİK PROJESİ'Nİ ANTAKYA'DAN SONRA İSKENDERUN'DA DA GERÇEKLEŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Teleferik profesinin sadece Antakya'da olmayıp İskenderun'da da gerçekleştirileceğini müjdeleyen Başkan Savaş, Hatay'da doğa turizmini değerlendireceklerini ve Hatay'ı cazibe merkezi haline getirme yolunda ilerleme kat ettiklerini vurguladı.

"RAMAZAN AYI'NDA TUTTUĞUMUZ ORUÇLARIN KABUL OLMASINI DİLEYEREK, TÜM İSLAM ALEMİ'NİN YAKLAŞAN BAYRAMINI KUTLUYORUM"

Ramazan Ayı, insanlara yardımlaşma, barış, kardeşlik, nefis terbiyesi, dinin samimi bir şekilde kullanılması,islamiyetin bizlerin inancımızı özetlediği ve kendimize çeki düzen verdiğimiz mübarek ve kutsal ayımızdır. Bu kutsal ayı yaşarken bu ayın ruhaniyetine uygun yaşamamız gerekir. Bizler bütün dünyada barış,kardeşlik ve huzur istiyoruz. Yardımlaşma sadece bir ay değil oniki ay boyunca yapılmalı. Dünyada, ülkemizde ve şehrimizde güzelliklerin yaşanacağı, insanların nefsine esir olmayacağı Ramazan Ayı'nda tuttuğumuz oruç ve dualarımızın kabul olmasını diliyorum. Tüm İslam Alemi'nin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.