İSKENDERUN BELEDİYESİ İLE İŞ BANKASI ARASINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROTOKOLÜ İMZALANDI


Açıklama: İSKENDERUN BELEDİYESİ İLE İŞ BANKASI ARASINDA KENTSEL DÖNÜŞÜM PROTOKOLÜ İMZALANDI
Kategori: GÜNCEL
Eklenme Tarihi: 13 Temmuz 2016
Geçerli Tarih: 28 Mart 2024, 23:29
Site: İskenderun ATAV Gazetesi
URL: http://www.atavgazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=524



İskenderun Belediyesi ile İş Bankası arasında kentsel dönüşüm protokolü imzalandı.

Belediye Brifing salonunda düzenlenen toplantıya İskenderun Belediyesi Başkanı Seyfi Dingil, İş Bankası Genel Müdür yardımcısı Yalçın Sezen, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya ile İş bankası şube müdürleri katıldı.

Düzenlenen toplantı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil,” İskenderun kentsel dönüşüm projesi kapsamında gerçekleşecek uygulama kapsamında hak sahiplerinin daha uygun faizli kredi kullanabilmesi için bu protokol imzalanıyor. Kredi desteğinin dönüşüm çalışmaları anlamında vatandaşlara çok önemli katkılar verecektir. Kredilendirme modeliyle hak sahiplerine, yapılarının tamamlanması aşamasına kadar mevcut kredi koşullarından daha ucuz finansman imkânı sağlanacak.” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPILACAK

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’u hak ettiği yere getirmek için çalıştıklarını belirterek,” Bu konuda bizler elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda her hangi bir sıkıntı yok. Konu ile ilgili bir iki evrak eksiği tamamlanarak ilgili yerlere gönderilecek. Bu konuda sıkıntı yok. Dedikodulara inanmayalım. Gelin bu şehri hep birlikte İskenderun’u hak ettiği yere taşıyalım. Başka İskenderun yok.” şeklinde konuştu.

İş Bankası Genel Müdür yardımcısı Yalçın Sezen ise yaptığı açıklamada,” Vatandaşların sağlıklı ve güvenli evlere kavuşmalarını hedefleyen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile 19 Ocak 2013 tarihinde protokol imzalayan ilk banka İş Bankasıdır.

İskenderun Belediyesi’nin öncülük ettiği projede hem hak sahiplerine kentsel dönüşüm kredisi kullandırılması hem de konut almak isteyenlere finansman sağlanmasına yönelik olarak imza töreni düzenlenmiştir. Hayırlı uğurlu olsun.”diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından imza protokolü imzalandı.