2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR


Açıklama: 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR
Kategori: EĞİTİM
Eklenme Tarihi: 15 Temmuz 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 12:02
Site: İskenderun ATAV Gazetesi
URL: http://www.atavgazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=529


İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İSTE) YENİLENEN KAMPÜS YAPISI İLE 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR

Teknoversite vizyonu doğrultusunda gerek fiziki gerekse içerik olarak kendini sürekli yenileyen ve kampüs yapısını güçlendiren İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) 2016-2017 eğitim-öğretim yılını heyecanla bekliyor.

Türkiye’nin 8’inci teknik üniversitesi olarak kurulan ve Teknoversitevizyonu ile yola çıkan İSTE; laboratuvarları, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), inovatif ve özgün eğitim modelleri ve kampüse dâhil edilen birimleri ile birlikte tam bir şehir üniversitesi olarak 2016-2017 eğitim-öğretim ve araştırma yılı için gün sayıyor.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) yenilenen yüzü ve yapılan düzenlemeler hususunda bilgiler veren Prof. Dr. Türkay Dereli; “Yeni yapılanan bir üniversite olarak gerek fiziki, gerek inovatif eğitim anlamında aksiyonlar gerçekleştirerek Teknoversite olma yolunda adımlarımızı sıklaştırdık. Fiziki olarakkampüsyollarının asfaltlanması, çevre düzenlemesi, bazı birimlerin merkez kampüse alınması, bisikletli yaşam ve benzeri gibi çalışmalarımızla kampüs ile şehribütünleştirmeye çalışıyoruz. Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Salonumuzu tadilata aldık, bu salonumuzu artık Devlet Tiyatroları ile daha etkin bir şekilde kullanarak kültür ve sanat faaliyetlerimizi artırmak istiyoruz. Kurmuş olduğumuz İSTE Teknoloji Transfer Ofisi ile teorik bilgilerin pratiğe dönüşmesini ve üniversite–sanayi, kamu-toplum iş birliğinin pekişmesini sağlayarak sanayi, kamu kurum ve kuruluşlarla bağlarımızı güçlendiriyoruz” açıklamaları ile İSTE’nin 2016-2017 eğitim-öğretim ve araştırma yılına dinamik bir şekilde hazır olduğunu belirtti.

İSTE Merkez Kampüs’te ve diğer tüm birimlerde hazırlıklar aralıksız devam ederken, her sene kaliteyi daha yukarı taşımakta son derece kararlı olan tüm akademisyen ve idari personeli de tatlı bir heyecan sarmış durumda…