İTSO Başkanı Yılmaz, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştü


Açıklama: İTSO Başkanı Yılmaz, Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştü
Kategori: GÜNCEL
Eklenme Tarihi: 10 Ağustos 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 11:39
Site: İskenderun ATAV Gazetesi
URL: http://www.atavgazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=546


İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, TOBB’a bağlı Oda ve Borsa Başkanları ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından düzenlene istişare toplantılarına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB’a bağlı oda ve borsa başkanlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsa başkanlarıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde istişare toplantısı gerçekleştirdi. TOBB’a bağlı oda ve borsaların başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile istişare toplantısı öncesinde TOBB İkiz Kuleler’de biraraya geldi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı toplantının ardından otobüslerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne hareket edildi.

İstişare toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ahinin sadece işini yapan, üreten, sanatını icra eden kişi olmadığını, aynı zamanda yeri geldiğinde ülkesi ve milleti için malıyla, canıyla, yüreğiyle mücadele eden, geleceği de inşa eden kişi olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafın, sanatkarın, iş adamlarının 15 Temmuz’da gösterdiği güçlü duruşu, verdikleri mücadeleyi yakından bildiğini ifade ederken, bu süreçte oda ve borsa başkanlarına çok önemli görevler düşüyor" dedi.

Türkiye’nin ekonomik göstergelerinde hiçbir sorun ve sıkıntının bulunmadığını da vurgula Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbe girişimine rağmen uluslararası finansman konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Tam tersine 15 Temmuz’dan sonraki borçlanma ihalelerine dahi beklenenin çok üzerinde talep geliyor. Merkez Bankasındaki döviz rezervimiz azalmak şöyle dursun artarak 125 milyar doların üzerine çıktı. Bizim süratle ilk hedefimiz 165 milyar dolara Merkez Bankamızın döviz rezervine ulaşması" şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğündeki oda ve borsa başkanları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki istişare toplantısının ardından Başbakan Binali Yıldırım’ı da ziyaret ederek istişarede bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım toplantıda yaptığı konuşmada, "Sizler üreten, ürettiğini satan, istihdam oluşturan, reel ekonominin temsilcilerisiniz. Yatırım yapıyorsunuz, üretiyorsunuz, ihracat yapıyorsunuz, Türkiye’nin daha kalkınmış ülke olması için risk alıyorsunuz. Akıl teri, alın teri döküyorsunuz. Esnaf ve sanayicilerimizi temsil ediyorsunuz. Türkiye’nin bütün kazanımlarında sizin ve temsil ettiğiniz kesimlerin çok büyük emeği, çok büyük gayreti var, açılan köprülerde, yollarda, inşa edilen hastanelerde, okullarda, yapılan hızlı trenlerde hisseniz var, akıl teriniz, alın teriniz var. Bu emek ve fedakarlığınız için sizlere şahsım adına milletim adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğündeki oda ve borsa başkanları ziyaretin ardından Başbakanlık Köşkünde ayrıldı.

İTSO Başkanı Yılmaz, Cumhurbaşkanı Külliyesinde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise ziyaret dönüşü yaptığı değerlendirilmesinde, toplantıların son derece verimli geçtiğini belirterek, “TOBB’un girişimleri ile gerçekleştirilen toplantılarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın toplantılarına iştirak ettik. 360 Oda ve Borsa Başkanlarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantı oldukça verimli geçti. Düzenlenen istişare toplantısında, ülkemizde yaşana son gelişmeler, ülke ve bölge ekonomisi, iş adamlarımız ile ilgili değerlendirmeler yapıldı. Bu toplantının ülkemiz ekonomisi için son derece faydalı olduğunu ifade etmek isterim” dedi