BAŞKAN CULHA, MUHTARLARLA BULUŞTU


Açıklama: Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, mahallelerdeki sorunların çözümünde etkin rol üstlenen muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi
Kategori: GÜNCEL
Eklenme Tarihi: 10 Ağustos 2016
Geçerli Tarih: 29 Mart 2024, 16:07
Site: İskenderun ATAV Gazetesi
URL: http://www.atavgazetesi.com/haber_detay.asp?haberID=547


Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya gelerek, hem 2,5 yılda yapılan hizmetleri anlattı, hem de talepleri dinledi. Şeffaf belediyecilik anlayışını benimseyen ve bu anlayış ile halka hizmet vermeyi sürdüren Başkan Culha, sürekli istişare halinde oldukları muhtarların mahallelerdeki sorunların çözümünde önemli rol üstlendiklerini ifade etti.

Gözcüler Sahil Kafe'de birim müdürleri ile birlikte gerçekleştirdiği toplantıda, tüm mahallelerde yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili hakimiyeti dikkat çeken Başkan Culha, muhtarlarla koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceklerini belirterek, Muhtar Bilgi Sistemi ile muhtarların sistematik bir şekilde sıkıntılarını ve taleplerini yerel yönetim ve devlet birimlerine resmi olarak ilettiklerine dikkat çekti.

"Demokrasi ve Cumhuriyet aşığıyız"

Konuşmasına 15 Temmuz'da darbecilere en güzel cevabı Türk Milleti'nin verdiğini ifade ederek başlayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Ülke olarak, ciddi hassasiyet arzeden günler yaşıyoruz. 15 Temmuzda ülkemize bir darbe girişimi yapılmış ve çok şükür başarısız sonuçlanmıştır. Bizler Demokrasi ve Cumhuriyet aşığı insanlar olarak bir arada bu darbeye karşı tek vücut olarak direniş gösterdik. Çünkü seçimle gelen insanlar, seçimle gitmelidir. Darbe; halkın iradesine ve demokrasiye vurulmak istenen bir darbedir. Bizler de bütün ülkede ve ilçemizde olduğu gibi ciddi bir hassasiyet ve iş birliği içinde tüm kurumlar ve vatandaşlarımızla herhangi bir sıkıntının yaşanmaması adına, birlik ve beraberliğimizin korunması adına elinden geleni yapmıştır. Bu konudaki çalışmalarından dolayı Hatay Valimiz Sayın Ercan Topaca'ya çok teşekkür ederim. Hatay, her zamanki gibi birlik ve beraberliğini, birlikteliğini en iyi şekilde Türk halkına göstermiştir ve göstermeye devam edecektir. Arsuz'da bu ilin bir parçasıdır. Hatta, Hatay'ın bir minyatürüdür, küçük bir versiyonudur. Burada da bizim için asıl olan birliktir, beraberliktir, huzurdur ve barıştır. Ondan sonra hizmetlerimiz gelir. Çünkü, huzurun ve barışın olmadığı yerde hiç birşey olmaz. Bu bağlamada, manevi değerler, maddi değerlerin önündedir" dedi.

"Kurumlarla, halk arasında köprüyüz"

Belediyeden en çok sorumluluk alanında olmayan konularda talepler geldiğine dikkat çeken Başkan Culha, "Belediyecilik hizmetleri adına göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar en yoğun talep olan kavram; su ve altyapıdır. Bu iki hizmetin yanı sıra ilçemizde 12 metre ve üstü yolların bakım ve onarımı, itfaiye, mezarlık, mezbahane, ulaşım, yol güzergahı gibi hizmetler bir bütün büyükşehir belediyesine aittir. Buradaki hizmetin bir ayağı ilçe belediyesi, bir ayağı büyükşehir belediyesi, bir ayağı da devlet yatırımları olarak gerçekleşiyor. Bizler, yetkimiz dışındaki taleplerde kurumlarla gidip sizin adınıza ricacı oluyoruz. Örneğin Karayolları'nın yaptığı köprü, DSİ yetkisinde olan dere ıslahları tamamen devlet yatırımıdır. Doğal olarak en yakın birim belediye olunca, halk da bize başvuruyor. Bizler de sorumluluğumuzda olmasa bile halka hizmet için gerekli kurumlarla diyaloga girerek, çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu ilçede geçmişten gelen bazı ihmaller var. Örneğin elektik.. 20-30 yıldır buraya yapılanmanın artmasına paralel bir enerji yatırımı yapılmamış, sorunlar biriktikçe birikmiş ve 2014 yılına geldiğimizde enerji sorunu kendini iyice hissettirmiştir. Göreve başlar başlamaz da mesleğimizin verdiği avantaj ve kurumlarla yaptığımız görüşmeler sonucu yapılan yatırımlarla bu sıkıntı ilçemizde hissedilir oranda azalmıştır" derken, bu şehre değer katan çalışmalar gerçekleştiren tüm kurumlara teşekkür etti.

20 milyonluk ihale hazırlığı

Oldukça geniş bir coğrafyaya sahip olan ilçeye daha etkin hizmet vermek için kısıtlı imkanlara rağmen araç filosunu genişlettiklerine vurgu yapan Başkan Nazım Culha, "Şu anda Arsuz Belediyesi'nin bütçesi veya İller Bankası'ndan gelen para 3 yıl önceki iki belde belediyemize gelen paranın toplamıyla aynı. Yani; şu anda iki mahallemiz olan, eski belde belediyelerimize gelen paranın toplamıyla bütün Arsuz'a hizmet üretiyoruz. Paramızı ekonomik, hakkaniyet ve öncelikler doğrultusunda kullanıyoruz. Araç filomuza, 4 yeni damperli kamyon, greyder, ekskavatör, 2 silindir, yol süpürme aracı, 4 doblo araç ,4 ilaçlamada kullanılmak üzere pikap aldık. Hizmetle alakalı herhangi sıkıntımız yok. Hizmetlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Tüm mahallelerimizi kapsayan yol, parke, asfalt, menfez gibi ihtiyaçlar için ihale çalışmalarımız bitmek üzere büyük bir ihtimalle 10 gün içinde de ihalesi yapılır. Tüm taleplerinizin hemen hemen yüzde 80'i hayata geçecektir. Yaklaşık 20 milyonluk bir ihale bu ve iki yıla yayılacak" dedi.

Muhtarlık İşleri Müdürlüğü aktif çalışıyor

Arsuz Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Ali Yoksulabakan da, müdürlük olarak, İçişleri Bakanlığı tarafından www.muhtar.gov.tr üzerinden oluşturulan Muhtar Bilgi Sistemi aracılığıyla belediyeye iletilen talep, şikayet, öneri ve isteklerin mevzuatta belirtilen sürelerde karşılanmasını ve sonuçlandırılmasını sağlamak, MBS haricinde muhtarlıklardan gelen (bizzat, telefonla, maille, dilekçe ile vb) hertürlü talebin uygun birime ve uygun kişilere yönlendirilmesini sağlamak ve sonuçlarını takip etmek, MBS üzerinden veya başka yollarla muhtarlardan gelen tüm talep, şikayet, öneri ve isteklerle ilgili istatistiki kayıtları tutmak, raporlamak ve başkanlığa sunmak, yılın belirli zamanlarında muhtarlarla “istişare toplantıları” düzenlemek ve mahalle bazlı hizmetlerin değerlendirmesini yapmak, belediye müdürlükleri tarafından yapılan tüm hizmetlerin mahalle bazlı raporlanmasını sağlamak ve ilgili müdürlüklerde mahalle bazlı raporlama ve arşiv oluşturulmasını sağlamak ve belediyede üretilen tüm hizmetlerle ilgili mahalle bazlı raporlar hazırlayarak Başkanlık makamına sunmak gibi görevleri yerine getirdiklerine dikkat çekti.

Mahalle muhtarları, daha sonra kahvaltılı toplantıdan dolayı Başkan Nazım Culha'ya teşekkür ederek, mahallelerindeki sorunları dile getirdi.