İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017

VİDEO ARA


HATAY'DA KURBAN BAYRAMI BULUŞMASI BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Açıklama : HATAY'DA KURBAN BAYRAMI BULUŞMASI BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ

Hatay Valisi Ercan Topaca’nın ev sahipliğinde, Kurban Bayramı'nın ikinci günü Antakya Atatürk Parkı'nda Kurban Bayram'ı Buluşması' adı altında halkla bayramlaşma etkinliği gerçekleştirildi.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen programa Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Milletvekilleri, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Turgay Aras, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,'ın yanı sıra Vali Yardımcıları, CHP İl Genel Başkanı Mehmet Güzelmansur, HBB Daire Başkanları, Hatay genelinde görev yapan bürokratlar, siyasi parti il ve ilçe yönetimleri, ilçe belediye başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, dernek ve oda başkanları, kanaat önderleri ve çok sayıda da vatandaş katıldı.

Hemşerileri tarafından teveccühle karşılanan Başkan Savaş, protokol ve hemşehrileri ile tek tek tokalaşarak bayramlaştı. Etkinlik alanında bulunan vatandaşlara pasta ve meşrubat ikram edildi

BAŞKAN SAVAŞ “BU BAYRAM BURUK KUTLADIĞIMIZ SON BAYRAM OLSUN”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını gerçekleştiren Başkan Savaş,” Bugün İslam Dünyası’nın en önemli günlerinden birisini yaşıyoruz. Maalesef Ortadoğu’daki ve zaman zaman kendi ülkemizdeki gerçekleşen olumsuz hadiseler, bizlerin bayramlarımızı buruk kutlamamıza sebep oluyor. Bu bayram buruk kutladığımız son bayram bulsun. Bundan sonraki bayramları çok daha huzurlu çok daha heyecanlı ve çok daha mutlu kutlamak dileği ile hepinizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum” açıklamalarında bulundu.

“SAYIN VALİMİZİN ANKARA’DA DA EN AZ HATAY’DAKİ KADAR ÖZVERİLİ BİR ŞEKİLDE HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRECEĞİNE İNANIYORUM”

Konuşmasının devamında Hatay Valisi Ercan Topaca’nın Ankara Valiliği görevine atanması ile ilgili görüşlerini bildiren Başkan Savaş, “ Sayın Valimizin Ankara Merkez Valisi olmasından ötürü kendisi ve ailesi adına mutlu olduğumuzu dile getirmek isterim. Son iki buçuk yıldır birlikte çalışmamızın onurunu yaşadığımız sayın valimizin Ankara’da da en az Hatay’daki kadar özverili bir şekilde hizmetler gerçekleştireceğine gönülden inanıyorum. Fakat bu derece değerli bir şahsiyetin Hatay’dan uzaklaşmasını da üzüntü içerisinde karşılıyorum. Sayın valimizle bu duygularımı paylaştığımda bana ‘Başkanım Hatay halkı olarak yalnız değilsiniz, Ankara’da biz varız ve sizinle birlikte olmaya devam edeceğiz ’dedi. Ben hem Hataylı hemşehrilerimin onurunu ve gururunu okşayacak bu güzel mesaj için hem de Hatay’ımıza gece gündüz özverili bir şekilde hizmet ettiği için sayın valimize ve çalışma arkadaşlarına teşekkürler ediyorum. Hatay’a gelecek olan yeni valimizin de hayırlı hizmetler yapması temennisinde bulunuyorum. Sayın valimize de yeni görev yerinde başarılar diliyorum. İnşallah sizi daha güzel yerlerde görürüz” ifadelerine yer verdi.

Bayramlaşma etkinliğinde Vali Topaca’nın görev yerinin değişmesinden dolayı konuşma gerçekleştiren CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve AKP Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, Vali Topaca’ya yeni görev yerinde başarılar diledi.

TOPACA: ŞU KISA İNSANLIK ÖMRÜNDE DÜŞMANLIĞA, KAVGAYA VE İNSANLARI ÜZMEYE HİÇ GEREK YOK”

Vali Topaca, “ Öncelikle hepinizin Kurban Bayramı’nı kutluyorum ve bayramların bizlere hayır, başarı ve huzur getirmesini diliyorum. Bayramlar bizleri daha da yakınlaştıran aramızdaki sevgiyi saygıyı birbirimize olan maddi ve manevi bağlarımızı kuvvetlendiren istisnai günlerdir. Bu günlerde birbirimizi ziyaret ediyor, dargınlar küskünler varsa barıştırıyoruz. Şu kısa insanlık ömründe düşmanlığa kavgaya ve insanları üzmeye hiç gerek yok. Bu dünyada hepimiz için yeteri kadar makam da mevki de iş de var. Yeter ki aramızdaki kardeşlik duyguları ve sevgi yeşersin hoşgörü ortaya çıksın. Bunu sağladığımız zaman hepimiz daha huzurlu ve daha zengin olacağız. Aynı zamanda ülke olarak da daha çok gelişmiş olacağız” açıklamalarında bulundu.

“HATAY’DAKİ SEVGİ VE HOŞGÖRÜ DÜNYA’YA ÖRNEK OLMUŞTUR”

Hatay’daki barış ve kardeşliğin altını çizen Topaca, “Biz Hatay’da sevgi ve hoşgörüyü geçmiş tarihlerden bugüne kadar başarı ile gerçekleştirmiş ve bu davranışları ile Dünya’ya örnek olmuşuz. Tabi birileri bu dostluğu, kardeşliği ve birlikteliği kıskanabilir, bunu bozmak isteyebilir, aramıza nifak tohumları ekmek isteyebilirler. Ama buradaki hoşgörülü, yürekleri sevgi ile saygı ile dolu insanlar buna asla izin vermeyecektir. Valilik yaptığım iki yıllık dönem içerisinde elbette ufak tefek sorunlar oldu. İnsanın olduğu her yerde sorunlar olabilir. Biz yöneticilerin işi o sorunları daha da büyütmeden daha da büyük huzursuzluklara yol açmadan çözmek ve yönetmektir. Bu anlamda kentimizin yönetiminde etkili olan başta bütün milletvekillerim, belediye başkanlarım, kaymakamlarımız, sivil toplum kuruluşları, değişik semavi dinlerden temsilciler, bu kentin göğsünde yer edinmiş dostlarına bir kez daha teşekkür ediyorum ” ifadelerine yer verdi.

TOPACA: GÖRDÜK Kİ ARAMIZDAKİ BİRLİK ARTTIKÇA DÜNYA’DA BİZE KAFA TUTACAK BAŞKA BİR ÜLKE VE MİLLET YOK

Konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili görüş bildirerek devam eden Vali Topaca, “Kritik günlerimizde gelin bu sorunları konuşalım ve birlikte çözüm yolu bulalım dediğimizde hiç biri geri durmadı. 15 Temmuz hain darbe girişimine burada bulunan bütün arkadaşlarımız istisnasız destek verdi. Türkiye’ye ve Dünya’ya örnek bir şekilde demokrasiye ve istikbaline sahip çıktı. Gördük ki aramızdaki birlik arttıkça, siyasi ve çıkar ilişkilerini geride bıraktığımız zaman Dünya’da bizimle kafa tutacak başka bir ülke ve millet yok. Dolayısıyla bugünkü birlik ve beraberlik ortamını devam ettirmeliyiz. Bayramlar onun anlamına ve ruhuna yakışır bir şekilde kutlanmalı her inançtan, her mezhepten, her renkten ve her kültürden herkesle bir arada olmalı ve daha güçlü olmalıyız. Bunu yaptığımız zaman bu memleket ve aynı zamanda bizlerin ve çocuklarımızın geleceği daha güzel olacaktır” dedi.

“BU KENT HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYULACAK MUHTEŞEM BİR KENT”

Burada görev yaptığım süre içerisinde fedakarca çalışan, beni iyi anlayan ve milletimize hizmet hususunda samimiyetle gayret eden bütün arkadaşlarıma huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum. Hatay binlerce yıllık tarihi, kültürel dokusu ve anlayışıyla Türkiye’nin en önemli şehirlerinden birisidir. Ankara valisi olarak tayinim çıktı. Şunu bilin ki Ankara’da Hataylı olan bir hemşehriniz bir dostunuz var. Bir isteğiniz olduğunda Hatay’ın her daim hizmetinde olacağımı hemşehrilerimi kucaklayacağımı ifade etmek istiyorum. İki yıl boyunca bu şehrin ekmeğini yedik suyunu içtik. Bu kent hizmet etmekten onur duyulacak muhteşem bir kent. Dolayısıyla her şartta her ortamda şahsıma düşen bir hizmet olduğunda hazır olduğumu söylemek istiyorum. Bu vesile ile bütün hemşehrilerimden dostlarımdan ve çalışma arkadaşlarımdan haklarını helal etmelerini istirham ediyorum. Eğer hakkım varsa benden yana da Hatay için Hataylı hemşehrilerim için helalı hoş olsun diyorum” açıklamalarında bulunarak hemşehrilerine veda etti.

Bayramlaşma etkinliği toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.
Anahtar Kelimeler : HATAY'DA KURBAN BAYRAMI BULUŞMASI BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ  
Kategori : GÜNCEL
İzlenme : 1720
Tarih : 14 Eylül 2016
Ekleyen : MUSTAFA ATAV
Link Ver :
Sitene Ekle :

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi