İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
Mehteranlı Ahi (Esnaf) Bayramı coşkusu yaşandı << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 28 Eylül 2014, 11:16
Tarih Son Güncelleme: 28 Eylül 2014, 11:16
Editör MUSTAFA ATAV

Mehteranlı Ahi (Esnaf) Bayramı coşkusu yaşandı

İskenderun Esnaf Odaları tarafından düzenlenen Ahi (Esnaf) Bayramı coşkusu adeta yüreklerde hissedildi. Şehrin En İşlek Caddesinde ellerinde Türk Bayrakları ile birlikte Mehteran Takımı ile yürüyen ve halkı selamlayan İskenderun Esnaf Odaları Başkanları, daha sonra törenin düzenlendiği Anıt alanında toplandılar. İskenderun Halkının yanı sıra Suriye'li vatandaşların da ilgi ile izlediği Ahi Bayramında ayrıca vatandaşlara Ahi Pilavı, ayran, köfte ekmek ve Hatay'ın meşhur tatlısı künefe ikram edildi.

Ahi Bayramına MHP Hatay milletvekili Şefik Çirkin, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve kalabalık halk topluluğu katıldı.

Ahi Bayramında Yılın ahisi seçilen esnaflara Ahi Kaftanı giydirilip, plaket takdim edildi.

Törende konuşan İskenderun Esnaf Odaları Başkanı (HESOB) A.Kadir Teksöz, Ahi geleneğinin yaşatılmasında esnaf odalarımızın gayretleri çok önemli. Bu gün burada birlik ve beraberliğimizin pekişmesine vesile olan Ahi Bayramı kültürünü yaşamak ve yaşatmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat ise, "Ahi Kültürü, özümüzü, kültürümüzü, örfümüzü, gelenek ve göreneklerimizi anlatan bir köklü birlikteliklerimizden biridir. Bu işin parayla pulla bir ilgisi yok. Bu iş gönül işidir. Bizler İskenderun'da tüm esnaf odalarımız, esnaflarımız ve halkımız ile birlikte yaşadığımız, doyduğumuz, istihdam sağladığımız bu şehre katma değer sağlamanın, birlik ve beraberlik içerisinde bu vatan topraklarında yaşamanın, gelecek kuşakla da bu Ahi kültürünü aktarmanın gayreti içerisinde olacağız" dedi. Yapılan konuşmaların ardından tüm esnaf Oda başkanları platforma davet edilip halkı selamlarken, HESOB Başkanı A.Kadir Teksöz, İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat'a gayretli çalışmalarından ötürü plaket ve Ahi Kaftanı giydirdi. Başkan Fırat ise, hayatının en anlamlı gününü yaşadığını ifade etti.

Ahi Bayramının hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve katkıda bulunan kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket takdim edildi.

Mehteran takımının gösterilerinin ardından Anıt alanında kurulan çadırda vatandaşlara Ahi Pilavı, ve Hatay'ın meşhur tatlısı künefe ikram edildi.


<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret İGC’den Başkan Dönmez’e ziyaret

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek'e nezaket ziyaretinde bulundu

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi