İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
İskenderun Ülkü Ocakları Çalışmalarını Açıkladı << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 01 Şubat 2015, 02:49
Tarih Son Güncelleme: 01 Şubat 2015, 02:49
Editör MUSTAFA ATAV

İskenderun Ülkü Ocakları Çalışmalarını Açıkladı

31 Ocak 2015 Cumartesi günü Saat 10:00'da Denizciler Mahallesi Yıldız Konak Restaurant'ta İskenderun Ülkü Ocakları tarafından kahvaltılı Basın Toplantısı Düzenlendi.

Toplantıya MHP Hatay Milletvekili aday adayı İbrahim Gül, İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Musa Salık ve yönetimi ile Payas, Denizciler Ülkü Ocakları Başkanları ve Yönetimleri ile basın mensupları katıldı.

İskenderun Ülkü Ocakları Başkanı Musa Salık, kahvaltı sonrası günün anlamı ile ilgili konuşma yaptı ve çalışmaları hakkında şu açıklamalarda bulundu:

" İskenderun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak her daim önceliğimiz adımızda yer alan ve ülke geleceği için ülküde çare olarak gördüğümüz eğitim ve kültür alanlarındaki çalışmalarımız olmuştur.

Bu çalışmaları iyi organize edebilmek, daha verimli kararlar alabilmek ve okuyan Türk gençliğine hakkıyla kol kanat gerebilmek adına İskenderun şehrimizin çeşitli kesimlerinden oluşan bir Ocak yönetimi tertip ettik.

Bu yönetimin doğrultusunda ülkü ocaklarının vazgeçilmez gayesi olan hem ortaöğretim hem de üniversite gençliğimize ayrı ayrı ulaşabilmek adına kendi içlerinden temsilci gençler seçtik. Bu şekilde hem ileride ülke geleceğinde rol alan gençliğe şimdiden sorumluluk bilinci gayesiyle görevler yükledik hem de şehrimize gençlerimizi en kısa sürede ve en çalışkan şekilde kazandırma adına hamlede bulunmuş olduk.

Aziz Türk gençliğine verdiğimiz ehemmiyetin bir nişanesi olarak oluşturduğumuz İskenderun Ülkü Evi ile gençlerimizi bu anlamda büyük bir dertten kurtardığımıza inanıyoruz.

Şu an için 7'si üniversite öğrencisi ve 1'i ortaöğretim öğrencisi olmak üzere 8 öğrencimiz halen ülkü evinde kalmaktadır.

İskenderun Ülkü Evi aynı zamanda bir öğrenci evi olması münasebetiyle gençlerimizin maddi-manevi tüm ihtiyaçlarını giderme adına ülkü evimize bir Mütevelli Heyeti kurduk ve halen bu heyet kanalıyla düzenli olarak her türlü yardımlarımızı yapmaya devam etmekteyiz.

Son olarak geçtiğimiz hafta İskenderun Ülkü Evi'nde kalan öğrencilerimiz yararına bir yemek düzenlemiş ve başta Hatay Milletvekilimiz Sn. Şefik Çirkin olmak üzere İskenderun ve Hatay'dan birçok büyüğümüzün ve ülküdaşlarımızın katılımıyla güzide bir gece tertip etmiş olduk.

Tabi ki böylesine teşkilatçı ve hiyerarşik bir işleyişin meyvesi olarak da İskenderun Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı bugüne kadar genel merkezimizin emri, teşkilatımızın desteği ve İskenderunlu Ülkücülerin teveccühü ile birçok konuda çeşitli etkinlikler düzenlemiş, kamuoyunu bilgilendirme adına bazı çalışmalar yapmış ve hem şehrimize hem de gençliğimize sosyokültürel alanda mühim katkılarda bulunmuştur.

Bu anlamda kısaca sıralamaya başlarsak evvela manevi bir bereket ayı olan mübarek Ramazan ayında sahur iftar demeden gece gündüz demeden çeşitli etkinliklerde bulunduk, hem ortaöğretim teşkilatlarımıza hem de üniversite teşkilatlarımıza bedenlerin, ruhların ve gönüllerin aynı anda doyacağı güzide sofralar tertip ettik özellikle de Ramazan ayının yaşatacağı hasretin bilincinde olarak ocağımız içerisinde aile ortamını ve aile sofralarını hiçbir gencimizden esirgemedik.

Bütün teşkilatlarımızla beraber Ramazan bayramını eda ettikten sonra gerçekleştirdiğimiz bir diğer etkinliğimiz ise herkesin bildiği üzere 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle şanlı tarihimizin en büyük sesi olan Mehteran Takımı eşliğinde İskenderunlular ile birlikte gerçekleştirdiğimiz Bayrak Yürüyüşü oldu. Kurban Bayramı'na geldiğimizde ise İskenderun Ülkü Evi'nde kalan öğrencilerimizin yararına kurban derilerini toplayarak buradan elde ettiğimiz maddiyatla gençlerimize çeşitli tedariklerde bulunduk.

Kasım ayına geldiğimizde ülkü ocaklı gençlerimizle birlikte aynı zamanda mübarek Cuma gününe denk gelen Aşure Günü vesilesiyle Cuma namazı çıkışı gençlerimizin eşliğinde İskenderun Halkına çeşitli noktalarda aşure dağıtımında bulunduk.

Aralık ayında ise tüm İskenderun halkının ve Türk milletinin bildiği üzere Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Sn. Olcay Kılavuz Bey'in öncülüğünde "300 Uygur Türkü Türkiyeye Gelsin" başlığı altında bir imza kampanyası başlattık.

İskenderun Boyacılar Parkı'nda 3 gün boyunca açtığımız standların vesilesiyle duyarlı İskenderun halkından yaklaşık 3 bine yakın imza toplayarak yine 3 günün sonunda yaptığımız bir başka basın açıklamasıyla İmza Kampanyamızın sona erdiğini duyurduk.

Ve bu hassas konuda yine geçtiğimiz dönem içerisinde ocağımız çatısı altında özellikle gençlerimize yönelik Doğu Türkistan Türkleri Tarihi ve Yaşanılan Zulümler üzerine seminer tertip ettik.

Şu an için aklıma gelen gelmeyen düzenlemiş olduğumuz birçok sosyal sorumluluk projesi ve yardım kampanyasının yanında Ülkü Ocakları olarak kuruluş ideolojimizin doğrultusunda özellikle de gençliğimize yönelik düzenli eğitimler, seminerler ve sosyal faaliyetler tesis ettik.

Bu eğitim seminerlerimize ve programlarımıza kısaca bir değinirsek üniversite ve ortaöğretim gençliğimize geçtiğimiz dönem içerisinde milli manada Cumhuriyet Bayramı, 9 Işık Doktrini veTürk Milliyetçiliği konulu seminerler verip Mehmet Akif Ersoy ve Seyyid Ahmed Arvasi gibi örnek insanların hayatlarını işledik.

Dini manada ise Şebi Aruz, İslam ve İnsan, Mekke'nin Fethi, Mevlid Kavramı, 4 Büyük Halife konulu seminerler verip özellikle de İki Cihan Güneşi Efendimizin Hayatı ile ilgili öğretilerde bulunduk.

Bunun yanında "Ocakta Çay içen Genç Sokakta Uyuşturucu İçmez" sloganıyla madde bağımlılığına karşı başlattığımız mücadele ile gençlerimize kazanımlar sağladık.

Ekseriyetle ortaöğretim gençliğimizin oluşturduğu ülküdaşlarımızla birlikte Ülkücü Şehit Ailelerini, Şehit Polis ve Asker Ailelerini ziyaret etme ve hayır dualarını alma konusunda her daim gençliğimize Ahde Vefa İmandandır diyerek ön ayak olduk.

Bu konuda uzun süren daimi ve düzenli olarak tüm ülkücü şehitlerimizin hayatlarını ifade eden ve öğreten eğitim seminerleri düzenledik.

Ek olarak buradan bir kez daha ifade edelim ki bu yıl Mart ayında 100. Sene-i devriyesi olan Çanakkale Zaferi'nde toprağa düşen şehitlerimiz ve cümle şehitlerimizin ruhuna ithafen başlattığımız 1000 adet Yasin-i Şerif okuma etkinliğimiz de bulunmaktadır.

Mart ayı boyunca da Çanakkale Zaferi ile alakalı birçok etkinliğimiz ve çalışmalarımız sürecektir.

Her zaman söylediğimiz gibi Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ve hassaten Ülkücü Gençlik bu milletin sevdalısı ve teminatıdır."



İskenderun Ülkü Ocakları Çalışmalarını Açıkladı paylaşan: atavgazetesi


<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ CHP'nin Hatay Büyükşehir Aday adaylarının her birisi...

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi