İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
HBB BAŞKANI MEHMET ÖNTÜRK’TEN BÜYÜK MÜJDELER << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 14 Temmuz 2024, 20:34
Tarih Son Güncelleme: 14 Temmuz 2024, 20:34
Editör MUSTAFA ATAV

HBB BAŞKANI MEHMET ÖNTÜRK’TEN BÜYÜK MÜJDELER

HBB BAŞKANI MEHMET ÖNTÜRK’TEN BÜYÜK MÜJDELER


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, İskenderun Ticaret Odasında gerçekleştirilen Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda HBB’nin çalışmalarının yanı sıra şehrin ihya ve inşa sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

“BORCUN 4 MİLYAR TL’SİNİ ÖDEDİK”

Eski yönetimden kalan 7,5 milyar TL’likborç bakiyesinin 4 milyar TL’likkısmının ödendiği bilgisini paylaşan HBB Başkanı Öntürk, ödenen borçların detaylarını ise ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı.

“796 KÖY KONUTU YAPACAĞIZ”

HBB bağlı İMAR AŞ üzerinden 796 köy konutu yapacaklarını müjdeleyen Öntürk, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hayata geçirdiği betonarme köy konutları projesinin aynısı yapmak koşuluyla 3-4 ay içinde bitirilerek hak sahibi vatandaşlara teslim edileceğini dile getirdi.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Öntürk “Ben arkadaşlara 3-4 ay gibi bir hedef koydum ve inşallah başaracağız. Vatandaşlarımızı bir an önce konteynerlerden kurtarmamız lazım.” sözlerine yer verdi.

“SAHİL PLAJI VE MESİRE ALANI PROJELERİNE BAŞLADIK”

Sahilplajı projelerini hayata geçirmeye başladıklarını aktaran Başkan Öntürk;Samandağ, Arsuz, İskenderun, ErzinvePayas’aplaj yapacaklarını ileterek “Bu sene hızlı bir şekilde çalışmalarına başlıyoruz. Arkadaşlara gerekli talimatları verdim. İnsanlarımız rahat bir şekilde denize girsin.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Öntürk,şeçim sürecinde söz verilen mesire alanlarını hayata geçirmeye başladıklarını dile getirerek Batıayaz, Belen Atik Yaylası, Alan Yaylası, Payas ve Dörtyol’da ilk adımlarının atılacağını kaydetti.

“1000 KM’LİK ASFALT ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ”

Samandağ Arsuz arasındaki yolda tamamen Büyükşehirin imkânları ve personeliyle olmak üzere çalışmaları başlattıklarını hatırlatan Öntürk, “Kırsal bölgelerimizde yaklaşık 1000 km asfalt çalışması yapacağız. Buna da başladık ve inşallah 2 ay içerisinde bitireceğiz. Bu iş biter bitmez makinelerimiz üretim yollarına girecek. Ekim kasım aylarında da üretim yollarımızı açacağız.” dedi.

“SAMANDAĞ’DA REZERV ALANLARIYLA İLGİLİ ANLAŞMALARA VARILDI”

Öntürk; Samandağ ilçesinde rezerv alanlarıyla ilgili olarak önemli bir anlaşmaya varıldığını. Defne, Kırıkhan ve Antakya ilçelerinde de rezerv alanlarına yönelik yapılan anlaşmaların olumlu yönde ilerlediği belirtilirken, vatandaşların görüşlerinin de alınarak bu alanların hızla tamamlanacağı ifade etti.

“KARAAĞAÇ YOLU YENİDEN YAPILACAK”

20 metre genişliğindeki Karaağaç Yolu’nun yoğun bir kullanım sahası olduğuna dikkat çekenÖntürk, bu yolun kaldırım taşından bordürüne, ışıklandırmasından altyapısına kadar kapsamlı bir şekilde yeniden yapılacağını açıkladı.

Arsuz çevre yolunun istimlak sorunlarının çözülmesinin hemen ardından bu alanda da çalışmalara başlanacağını sözlerine ekleyen Öntürk, turizm bölgesine yakışmayan kötü durumdaki yolun yenileneceğini söyledi.

“ATATÜRK BULVARI YENİLENECEK”

İskenderun Sahil Atatürk Bulvarını yenileyeceklerini aktaran Başkan Öntürk, “Liman yollarını yapıyoruz. Başkanıma, arkadaşlarla oturup gerekli planlamaları yapmasını istedim. Hep beraber çalışmalara girip bitirelim. Bunu 15 ilçe belediye başkanımız için de söylüyorum.” diye konuştu. HBB Başkanı Öntürk; yapılacak olan projelerin sadece belli başlı ilçelerle sınırlı kalmayacağı, diğer 15 ilçe belediye başkanının da katılımıyla bu projelerin başarılı bir şekilde tamamlanacağı mesajını verdi.

Antakya’da yürütülen çalışmalara da değinen Öntürk, “Fatih Caddesi’nden Asi Nehri’ne kadar olan alanı yılbaşına kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Atatürk Caddesi olmazsa olmazımız. O caddeyi 6 Şubat’ta bitmiş bir şekilde hep beraber yürüyeceğiz.”

Öntürk, konuşmasını “6 Şubat’ta şehrin yeni halini Allah’ın izniyle hep beraber göreceğiz ve 2025 yazında da inşallah, birçok meseleyi kökten çözmüş olacağız.” sözleriyle tamamladı.


<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

BAKAN KURUM'DAN İSKENDERUN SAHİLİNE YENİ PROJE MÜJDESİ

BAKAN KURUM'DAN İSKENDERUN SAHİLİNE YENİ PROJE MÜJDESİ BAKAN KURUM'DAN İSKENDERUN SAHİLİNE YENİ PROJE MÜJDESİ

İskenderun’da 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü Düzenlendi

İskenderun’da 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü Düzenlendi İskenderun’da 19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü Düzenlendi

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi