İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
Merhum Adnan Tink’in ölümünün 7.günü dolayısı ile Mevlid-i Şerif okutuldu. << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 13 Haziran 2015, 06:40
Tarih Son Güncelleme: 13 Haziran 2015, 06:40
Editör MUSTAFA ATAV

Merhum Adnan Tink’in ölümünün 7.günü dolayısı ile Mevlid-i Şerif okutuldu.

Merhum Adnan Tink’in ölümünün 7.günü dolayısı ile Mevlid-i Şerif okutuldu.

Şehrimiz İskenderun’da günlük yayımlanan Hür Haber Gazetesi sahibi merhum Adnan Tink’in ölümünün 7.günü dolayısı ile Mevlid-i Şerif okutuldu.

08 Haziran 2015 Pazartesi günü Saat 19:30’da Arsuz İlçesi Işıl Sitesi’nde ki evlerinde okutulan Mevlid-i Şerife Tink ailesinin yakınları, meslektaşları, şehrimizin bazı siyasi ve işadamları ile sevenleri katıldı.

Mevlid-i Şerife Merhum Mehmet Adnan Tink’e hitaben hazırlanan kasidenin okunmasıyla başlandı. Tink’in çocukluğundan, gençliğine, askerlik hayatına, evliliğine, gazetecilik mesleğine ve gördüğü kanser tedavisine kadar birçok anısının okunduğu kaside ile mevlide katılanlar duygu dolu anlar yaşadı.

Hep bir ağızdan okunan duaların ardından Mehmet Adnan Tink Yâd edildi. Sona eren mevlidin ardından Tink’in ruhuna dağıtılan Mevlid yemeğine geçildi. Mevlide katılan herkes ile birebir ilgilenen Merhum Mehmet Adnan Tink’in eşi Hatice Nur Tink, bu günde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

2011 yılından bu yana Kanserle mücadele eden Adnan TİNK, 2 Haziran 2015 Salı günü tedavi gördüğü İskenderun Özel Gelişim Hastanesi’nde hayata veda ederek tüm sevenlerini yasa boğmuş 3 Haziran 2015 Çarşamba günü Kaptan Mehmet Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Aile yakınları, meslektaşları, sevenleri, siyaset ve iş dünyasından oluşan simaların katıldığı tören ile Çankaya Asri Mezarlığında toprağa verilmişti.

Merhum Mehmet Adnan Tink’e Allah’tan Rahmet, Ailesi ve tüm yakınlarına sabır ve başsağlığı dileriz

Mehmet Adnan TİNK Kimdir?

Mehmet Adnan, TİNK 8 Şubat 1965 yılında Kilis’te doğdu.

Babası Mehmet Hanifi TİNK annesi ise Yurdagül TİNK’ti.

Nur TİNK ile evli olan Mehmet Adnan TİNK’in İlayda TİNK isminde bir de kızı var.

İlk ve Orta Öğretimini Ankara’da bitiren Mehmet Adnan TİNK yine Ankara’da Yükseliş Koleji’nden mezun oldu.

Oldukça başarılı bir öğrenci olan TİNK, Türkiye genelinde derece yaparak Hacettepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandı. Üniversite’den başarı ile mezun olan TİNK, askerliğini ise Erzincan’da As Teğmen olarak yaptı.

Askerlik görevinin ardından Türkiye’de çeşitli kurumların Genel Müdürlüğü görevinde bulunan TİNK, 1996 yılında Hatay’ın İskenderun İlçesi’ne geldi.

İskenderun’un ilk alışveriş mağazası olan ‘Ren - mart’ Genel Müdürü olarak göreve başlayan TİNK, buradaki görevinin ardından ise TOSYALI Holding bünyesinde GÜNEY TV Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi.

Televizyon programcılığı ve Ana Haber spikerliği yapan TİNK, yaptığı yorumlar ile Türkiye’nin bir numaralı televizyon programcısı olan Reha Muhtar ile özdeşleştirildi.

21 Mart 2003 tarihinde Hür Haber Gazetesi’ni kuran TİNK, haftalık olarak çıkarttığı gazeteyi kısa süre sonra günlük gazeteye çevirdi.

Yaptığı birçok haber ve yazdığı köşe yazıları ile İskenderun’a ışık tutan en önemli isimlerden biri olarak gösterilen TİNK, Hatay bölgesinde birçok ödüle layık görüldü.

İskenderun basınına birçok önemli ismi de kazandıran TİNK’e 2011 yılında Kanser tanısı konuldu.

Kanserle mücadelesine 2011 yılında başlayan TİNK, kanser hastalığı ile savaş verir iken aynı zamanda Hatay’da bir ilke imza atarak Hatay Kanserle Savaş Derneği’ni (HATKANS – DER) kurdu.

Kanser hastalarını tek bir çatı altında toplayan ve bu hastaların özlük haklarını ön plana çıkartan TİNK, yaptığı bu çalışma ile ulusal birçok radyo ve televizyon kanallarına davet edilip kanserle mücadelede birçok başarılı çalışmanın altına imza attı.

2011 yılından bu yana Kanserle mücadele eden TİNK, 2 Haziran Salı günü 2015 tarihinde tedavi gördüğü İskenderun Özel Gelişim Hastanesi’nde hayatını kaybetti.



<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

VEFAT-ŞEHİT-BAŞSAĞLIĞI

ŞAHAP YILMAZ DUALARLA YA'D EDİLDİ

ŞAHAP YILMAZ DUALARLA YA'D EDİLDİ ŞAHAP YILMAZ DUALARLA YA'D EDİLDİ

SANİYE ATAKAŞ SONSUZLUĞA UĞURLANDI

SANİYE ATAKAŞ SONSUZLUĞA UĞURLANDI SANİYE ATAKAŞ SONSUZLUĞA UĞURLANDI

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi