İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
ABD’DE BARIŞ İÇİN YÜRÜDÜ << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 24 Mayıs 2016, 23:39
Tarih Son Güncelleme: 24 Mayıs 2016, 23:39
Editör MUSTAFA ATAV

ABD’DE BARIŞ İÇİN YÜRÜDÜ

BAŞKAN SAVAŞ, HATAY’IN YÜZÜ OLARAK ABD’DE BARIŞ İÇİN YÜRÜDÜ

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, New York’ta bu yıl 35’incisi düzenlenen “Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali” kapsamında Amerika’da yaşayan Türklerin katılımıyla gerçekleşen Türk Yürüyüşü’nde ilimizi temsil etti.

Başkan Savaş eşi Doç. Dr. Nazan Savaş ile birlikte, New York’un 5 ana bölgesinden biri olan ve aynı zamanda ticari, kültürel ve finansal bir merkez olarak dünyanın en bilinen noktalarından sayılan Manhattan’da gerçekleştirdiği coşkulu yürüyüşte Hatay’ın yüzü olarak ABD’de boy gösterdi.

Büyük katılımla gerçekleşen yürüyüşe, Türkiye Cumhuriyeti New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Atilla Pak, ABD’de yer alan Türk Temsilcileri, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC), Kazakistan ve Özbekistan Türkleri ile sanatçılar katılım gösterdi.

NEW YORK POLİS TEŞKİLATI’NDA GÖREVLİ TÜRK POLİSLER, İSTİKLAL MARŞI VE AMERİKAN ULUSAL MARŞINI SÖYLEDİ

Madison Caddesi ile 53. Sokağın köşesinde başlayan ve Türk bayrakları eşliğinde coşkuyla başlayan yürüyüş, BM’nin karşısındaki Dag Hammarskjold Parkı’nda sona erdi. Gerçekleşen yürüyüşün ardından aynı parkta Antakya Medeniyetler Korosu’nun vereceği konser öncesi New York polis teşkilatında görevli Türk polisler İstiklal Marşı ile Amerikan Ulusal Marşını söyledi.

BAŞKAN SAVAŞ: "2000 YILDIR BİRÇOK FARKLI MEZHEP VE ETNİK KÖKENİN BİR ARADA KARDEŞÇE YAŞADIĞI HATAY’DAN SİZLERE SELAM GETİRDİM"

Yürüyüşle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Başkan Savaş, Hatay’ın, New York gibi farklı din, mezhep ve etnik unsurlara ev sahipliği yaptığını belirterek, “Bu özelliğimizi tüm dünyaya göstermek için farklılıklarımızın hoşgörü temelinde birleşmesiyle bir araya gelen Antakya Medeniyetler Korosu ile bu özel festivale katıldık. Biz uzaktan buralara geldik. Belki mesafe olarak düşündüğünüz kadar uzak olabiliriz ama gönlümüz sizinle. Ortadoğu hiçbirimizin istemediği halde, yangın yeri ve biz de onun hemen yanı başındayız. Biz ateşin düşerek kor olduğu, kardeşin kardeşe kırdırıldığı bir coğrafyadan geliyoruz. Hatay, önce Musevilik ardından Hrıstiyanlık ve son olarak da İslamiyetle tanışmış bir şehir. 2000 yıldır birçok farklı mezhep ve etnik kökenin bir arada sevgi, barış, huzur ve kardeşçe yaşadığı Hatay’dan sizlere selam getirdim” ifadelerini kullandı.

“TÜRK VE AMERİKALI KARDEŞLERİMİZİN VERECEĞİ MESAJLAR İLE BARIŞA HOŞ GELDİN DİYELİM”

Değerlendirmelerine devam eden Başkan Savaş, “Hatay’ın kalbini nefesini ve zihniyetini taşıyan, içerisinde her türlü din, mezhep ve etnik unsuru barındıran, barındırdığı kadar da birbirlerinin ilahilerini, ezgilerini, halk türkülerini canı gönülden ve inanarak söyleyen, dünyaya barışı, kardeşliği huzuru haykıran bir medeniyetler korosu ile birlikte geldik. Biz istiyoruz ki sadece Ortadoğu’da değil dünyanın her yerinde akan kan dursun. Biliyoruz ki dinler insanların birbirini tanıması ve dünya barışına katkı sağlaması için gönderilmiş. Biz, Hatay halkı olarak insanların inancına ve milletine saygı göstermenin bir insanlık vazifesi olduğunu biliyoruz. İstiyoruz ki geçmişin bütün notlarını, kardeşlik bağlarını tarihçiler yazsın ama bu notlar gelecek nesiller için bir kabahat bir suç sayılmasın, herkes kendi tarihi ile birlikte geleceğe uzansın. Bütün dinlerin bütün mezheplerin bütün insanların istediği, dünyada adalet, huzur, sevgi, paylaşırken kardeşçe bir paylaşım olsun. Burada hem Türk hem de Amerikalı kardeşlerimizin vereceği mesajlar, atacağı adımlar dünyada ses getirecektir. Bugün buradaki sesimiz dünyaya ilk barış kıvılcımı olsun ve hep beraber barışa hoş geldin diyelim” dedi.

TADF BAŞKANI PAK, BAŞKAN SAVAŞ’A PLAKET TAKDİM ETTİ

Yapılan konuşmaların ardından Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Atilla Pak, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a günün anısına Plaket takdim etti.



<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ CHP'nin Hatay Büyükşehir Aday adaylarının her birisi...

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi