İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
Hep birlikte yaralarımızı sarıp dayanışma içinde bu zor günleri aşacağız << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 20 Şubat 2023, 11:24
Tarih Son Güncelleme: 20 Şubat 2023, 11:24
Editör MUSTAFA ATAV

Hep birlikte yaralarımızı sarıp dayanışma içinde bu zor günleri aşacağız

Hep birlikte yaralarımızı sarıp dayanışma içinde bu zor günleri aşacağız


06 Şubat Pazartesi günü art arda yaşadığımız, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilde yıkıma sebep olan depremler nedeniyle ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz.

Deprem haberini alır almaz bölgede ikamet eden çalışma arkadaşlarımız ve aileleri hakkında ilk bilgileri alıp ihtiyaçlarınayanıt vermek amacıyla bir iletişim hattı oluşturduk. İsdemir tesislerimizde hasarları tespit edebilmek, güvenli ve sağlıklı çalışma ortamını sağlamak için üretime bir süre ara verdik.Bunun yanı sıra İskenderun'da bulunan İsdemir'e ait limanımızı ilk gün operasyona hazır hale getirerek, deniz taşımacılığı için seferber ettik. İsdemir Limanı’na yanaşan ve hastane olarak hizmet veren TCG İskenderun gemisi ile koordinasyon çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

OYAK Maden Metalürji Şirketleri olarak, AFAD ve yetkili birimlerle temas kuran OYAK Kriz Koordinasyon Merkezi ile koordineli şekilde hareket ettik. Afet bölgesinde, gerekli araç ve ekipmanlarıyla birlikte ekiplerimiz, arama – kurtarmafaaliyetlerindebizzat görev aldı. Birlikteliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda dayanışmanın en güzel örneğini Erdemir, İsdemir ve Ermaden Arama Kurtarma Ekiplerimizin deprem bölgelerine mümkün olan en kısa zamanda ulaşıp oradaki ekiplerle koordineli çalışarak hayat kurtarmak için gösterdikleri mücadele oldu. Araç, vinç ve gerekli ekipmanlarımızı arama kurtarma ekiplerinin kullanımına sunduk. Ekiplerimiz Malatya ve İskenderun’daki arama kurtarma çalışmalarında canla başla mücadele ederek, birçok vatandaşımızın hayata tutunmasını sağladı. Ekiplerimiz bu bölgelerde çalışmalara destek olmaya hala devam ediyor.

OYAK Kriz Koordinasyon Merkezi ve OYAK Grubu Şirketleri ile birlikte AFAD’ın yayınladığı ihtiyaç listelerine uygun hazırladığımız barınma ve ısınma, gıda, konteyner, çadır, tıbbi malzeme, hijyen gibi temel ihtiyaçları her gün düzenli olarak bölgeye ulaştırmaya devam ediyoruz.

İsdemir lojman bölgesinde ikamet eden çalışma arkadaşlarımıza, bünyemizdeki kapalı spor salonu, kültür merkezi, restoran, kafeler, cami ve lojman bölgesinde yer alan iki okulun konferans salonunda barınma olanağı sağladık. Bu alanlarda her gün üç öğün yemek, sıcak içecek ve kumanya dağıtımı yapıyor, ayrıca çalışanlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Deprem nedeniyle meydana gelen hasarın mali boyutunun tespiti için çalışmalar devam etmekle birlikte şu an için hasar tutarının Şirketimizin mali tablolarını önemli ölçüde etkileyecek düzeyde olmadığını öngörüyoruz. Ayrıca Şirketimizin deprem kaynaklı oluşacak hasarları sigorta teminatı kapsamında yer alıyor. İsdemir lojmanlarımızdaki ve genel durum için hasar tespit incelemelerini, İsdemir ve Erdemir Mühendislik bünyesindeki mimar ve inşaat mühendisleri ile birlikte yürütüyor. İncelemelerin ardından çalışanlar ve aileleri için hem geçici hem de uzun dönemli barınma planlamaları hayata geçirilecek.

Şirketimizin yeniden üretime geçebilmesi için tesislerde proses bazında çalışmalara devam ediyoruz ve söz konusu çalışmalar tamamlandıktan sonra kademeli ve kontrollü bir şekilde üretime yeniden başlamayı planlanıyoruz. Önümüzdeki dönemde konuya ilişkin gelişmeler olması halinde kamuoyu ile paylaşacağız.

Deprem felaketinde İskenderun bölgesindeki çalışanlarımız ve yakınlarından kayıplarımız olduğunu üzülerek paylaşıyoruz. Başta çalışma arkadaşlarımız ve yakınları olmak üzere hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

OYAK Maden Metalürji Şirketleri olarak tüm imkanlarımızı seferber ederek İsdemir’imizi ve bölgemizi daha güçlü hale getirmek için elimizden geleni yapacağız.Hep birlikte yaralarımızı sarıp, dayanışma içinde bu zor günleri de aşacağız.


<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

GÜNCEL

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti İGC Başkanı Diyap Atar'dan Hatay Cumhuriyet Başsavcısına hayırlı olsun ziyareti

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ

HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ HBB BAŞKAN ADAY ADAYI BİROL ERTEM İGC'Yİ ZİYARET ETTİ CHP'nin Hatay Büyükşehir Aday adaylarının her birisi...

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi