İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document
EKONOMİYE YÖN VEREN KONFERANS << Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>

Tarih Haber Giriş: 08 Ekim 2013, 17:12
Tarih Son Güncelleme: 08 Ekim 2013, 17:12
Editör MUSTAFA ATAV

EKONOMİYE YÖN VEREN KONFERANS

İskenderun Genç İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen "Türkiye ekonomisi ve cari açık" konulu konferans yoğun ilgi gördü.

Deniz Ticaret odası meclis salonunda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten, düzenlenen konferanslar ile iş Dünyanın ekonomik yönden ufkunu açmaya katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Gökten, bir ülkenin ekonomik yapısının o ülkenin gücünü göstermede büyük bir rol oynadığını belirterek, "Hepimiz 7'den 70'e küçük de olsa ekonomistiz. Kent merkezinde oturan vatandaş da az çok ekonomi hakkında görüş yürütmeye başladı. Ancak ekonomik tabloların ülke ekonomilerinin gerçek durumunun tam olarak anlaşılması için ayrıntı bilimsel çalışma gerekir" dedi.

Gökten,"Bizim durumumuz yukarılara doğru tırmanmaya çalışan ancak henüz yolun yarısında olan dağcılara benziyor. Bir takım engeller, tırmanmamızda sıkıntı yaratıyor. Bizi engelleyen en önemlilerinden biri cari açıklardır."şeklinde konuştu.

Düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr Osman Altuğ,ise ' Türkiye ekonomisi ve cari açık' konulu konferans verdi.

Altuğ, bir ülkede ekonomiden bahsedilmesi için ilk önce üretimin olması gerektiğini belirterek,"Bir ülkenin parasının değeri, ne rengi, ne boyu, ne resmi, ne rakamları ile belli olur. Bir ülkede ekonomik değerler üretim miktarları ile orantılıdır. Türkiye serbest Pazar ekonomisi ile kalkınma ekonomisi izliyor. Bu özel sektör eli ile kalkınma demektir."dedi.

Altuğ,"Türkiye şu anda 12 Aralık 1999'da getirilen düşük kur yüksek faizli ekonomik modeli ile götürülüyor. Bu model Türkiye'ye giydirilen deli gömleğidir. Türkiye suni gündemden uzaklaşmalı. Kısır çekişmeler bırakılmalıdır. Gerçek gündem ekonomi olmalıdır. Bu ekonomik modeli güncelleştirmek gerekir. "şeklinde görüş beyan etti.

Düzenlenen konferansa, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, yönetim kurulu üyeleri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.


<< Onceki Haber ------- Sonraki Haber >>
Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

EKONOMİ

Kadın Kooperatifler İstişare Toplantısı İTSO’da Yapıldı

Kadın Kooperatifler İstişare Toplantısı İTSO’da Yapıldı ‘Kadın Kooperatif Temsilcileri Projelerini Anlattılar

İsdemir, 53 yıldır Türkiye ve dünya için üretiyor

İsdemir, 53 yıldır Türkiye ve dünya için üretiyor İsdemir, 53 yıldır Türkiye ve dünya için üretiyor

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

haberlerx Untitled Document

Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın Haberi Okumak İçin Tıklayın

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi