İskenderun ATAV Gazetesi
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM

HABER ARA


Gelişmiş Arama

VİDEO ARA


AK Parti Arsuz ilçe yönetiminde nasıl bir yenilenme olacak?07 Ağustos 2017
haberlerx
Untitled Document

Darbecilere Halkın iradesi gereken cevabı verdi

MUSTAFA ATAV

20 Temmuz 2016, 01:14

MUSTAFA ATAV

Öncelikle Türkiye’de demokrasiye sahip çıkmak için şehit olan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diler, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

15 Temmuz gecesi ülkemiz halkı birbirine kenetlenerek büyük bir cesaretle canları pahasına birlik ve beraberliği bozmaya çalışan darbecilerin önünü keserek engellemesiyle milli iradenin üstünde bir güç olmadığını ve halkın egemenliğinin kimseye teslim edilemeyeceğini bir kez daha gösterdi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İskenderun halkı da 15 Temmuz 2016 Cuma gecesinden bu güne ellerinde şanlı Türk bayrağı ile meydanlardan ayrılmadan geceleri uyumadan Devletine, Milletine sahip çıkmak için demokrasi nöbeti tuttu.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de darbe ihtimaline karşı belediye imkanlarını seferber ederek dozer, kepçe, tır, kamyon, iş makinası gibi 52 adet aracı askeri noktaların giriş ve çıkışlarına barikat oluşturarak kapattı ve hoparlör anonslarıyla vatandaşlarını sokaklara davet ederek birlikte protesto gösterilerini sürdürdü.

Telefon, sosyal paylaşım siteleri ve medya darbeyi önlemede çok etkili oldu.

15 Temmuz gecesi TRT1 Televizyon yayın kanalında TSK Darbe Bildirisinin okunduğunu izleyen halkımız paniğe kapılarak ne olduğunu anlamaya çalışmak için telefon ve sosyal medya aracılığıyla iletişim kurarak bilgilenmeye çalıştı. Bazı televizyon yayınlarında Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım “Bu bir kalkışmadır, İzin verilmeyecek!” demesi halkın telaşını azalttı. Herkes bir şeyler söylüyordu. Panik içerisinde olan vatandaş ne yapacağını şaşırmış vaziyette iken, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Telefon ile görüntülü olarak bazı televizyon kanallarında durumu anlatması ve demokrasiye inananları meydanlarda toplanması için davet etmesi ile halkımız milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak için ellerinde Türk bayrağı ile sokaklara çıkarak tankların önlerini kestiler.

Aynı dakikalarda vatansever yetkililerin kısa sürede bilgilendirilmesi ve uyarılmalarıyla görevlerinin başında bulundular. Çoğu televizyon kanalları da görüntülü görüşme sağlayarak doğru yayın yapması ile duruma hâkim olundu ve milli irade gücü ile darbecilerin emellerine ulaşması engellendi.

Aklıma 1980 yılındaki askeri müdahele geldi. Belki hatırlayanlarınız vardır. 12 Eylül 1980 yılındaki yapılan müdahalede, yani 36 yıl önce Türkiye’de siyah beyaz televizyon ve TRT kanalı yaygındı. 12 Eylül’de başka TV kanalı olmadığından TRT’den sabaha kadar emir-komuta zinciri içinde gerçekleştirilen askerî müdahale izlendirildi. Milletimiz sabah uyandığında sıkıyönetimle karşılaşmıştı. Askeri yönetim ve hükümet ile siyasi liderlerin çoğu görevden alınmış, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile siyasi partiler lağvedilmişti. Liderler gözetim altında tutularak zaman içerisinde yargılandılar. Eski anayasa uygulamaları kaldırıldı yerine yeni tasarlanan askeri dönem başlamıştı.

Neyse ki, günümüzde akıllı telefon, sosyal medya ve çok sayıda TV kanalı var.


Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit
haberlerx Untitled Document

ATAV Gazetesi Sahibi ve Kurucusu : Mustafa Atav Yönetim Yeri : ATAV GAZETE ve MATBAACILIK Gürsel Mah. 536. Sok. No:7/A - İSKENDERUN
RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi